Vukotićev ubica dao ženinu vikendicu Velji da u njoj spali Mihajlovića

Autor:

Hronika

27.09.2022

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sudjenju klanu Belivuk-Miljković otkriveno je da je kuću strave u Surduku njima na raspolaganje dao u Istanbulu 16. septembra uhapšeni Radoje Živković Žuti, Zvicerov rodjak i njegov čovek od poverenja.

Vukotićev ubica dao ženinu vikendicu Velji da u njoj spali Mihajlovića

Foto: Republika

Na placu te vikendice u Surduku klan je napravio lomaču i zapalio beživotno telo Gorana Mihajlovića koje su prethodno dovezli iz Beograda. 

Da je zaista Zivković mogao da usmeri svoje saradnike iz Beograda na mesto gde mogu da unište tragove zločina, otkrila je u tužilaštvu njegova bivša supruga koja je kazala da Radoje ima ključ od vikendice u Surduku.

- Moj bivši muž poseduje ključ od kuće još od ranije kad smo bili zajedno. On se zove Radoje Živković, a nismo više zajedno. U decembru 2015. podneli smo zahtev za razvod braka - rekla je Aleksandra Živković tužiocu.

U daljem svedočenju žena Žutog je kazala da je ključ od vikendice imalo još nekoliko muškaraca iz njenog okruženja, a da je njen otac najčešće tamo boravio.

Negirala je da zna bilo šta o spaljivalju tela narko-dilera iz Resnika.

- Marko Miljković je danas u sudnici Specijalnog suda priznao da Radoja Živkovića dobro poznaju on i Belivuk i da su se družili sa njim, ali je kazao i da to ne dokazuje nista - otkrio je izvor Republike koji je prisustvovao pripremnom ročisštu na sudjenju klanu koje je danas završeno.

U skandaloznom nastupu Marka Miljkovića tokom kojeg se danas nije nije čula ni mušica u sudnici, on je mnogo pitanja uputio sudiji i tužiocu.

- Pronađeno je 14 novih tragova u Ritopeku, čiji su? Otkud Mihajlović u Ritopeku? Odakle mašina za tabletiranje u Ritopeku? Mi znamo Čokija, tasta Mihajlovićevog, ali to nista ne dokazuje, zar ne?! - jasno je pitao Miljković pokušavajući da ospori sve dokaze, kao i navode svedoka okrivljenih koji su ispričali sve o zverskim ubistvima klana. 

Zlikovci aplaudirali

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Okrivljeni su u boksu aplaudirali Miljkoviću za jednočasovni nastup, a advokati i zastupnici oštećenih porodica, tužilac i sudsko veće su u neverici zapanjeno slušali njegovo demonstriranje poznavanja zakona, kojem je ocigledno posvetio većinu vremena u pritvoru.

Sve u svemu, Miljković je insistirao na stavu da se njihova nedela ne mogu dokazati i ponovo se po ko zna koji put vratio na rečenicu "kad nema tela nema ni dela".
Sa sobom za sudsku govornicu Mare Mesar je poneo nekoliko kograma teške sudske spise u kojima je narandzastim flomasterom markirao njemu bitne delove .

Mihajlovića ubili u Ritopeku, pa spalili u Surduku

Republika

Foto: Republika

Goran Mihajlović

Prema dokazima tužilaštva i svedočenju Nikole Spasojevića Spaleta, klan je prvo oteo pa u Ritopeku 1. aprila 2019. usmrtio Gorana Mihajlovića pošto su mu oteli mašinu za tabletiranje i dan kasnije prevezli kamionom njegovo telo u najlonima do Surduka gde su ga na lomači od guma polili benzinom i zapalili.
U ovom zverstvu sa vodjama klana Belivukom i Miljkovićem učestvovali su Vlade Draganić i Nikola Spasojević, a bio je prisutan i Miloš Budimir na kratko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading