DETALJI NESREĆE U KOJOJ JE NASTRADAO DEČAK U MALOM ZVORNIKU: Agregat radio jer je Ametovićima zbog duga isključena struja!

Autor:

Hronika

24.09.2022

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kuća nema odžak, samo neke cevi, pa se dim negde verovatno provukao i počeo da ih guši u snu.

DETALJI NESREĆE U KOJOJ JE NASTRADAO DEČAK U MALOM ZVORNIKU: Agregat radio jer je Ametovićima zbog duga isključena struja!

Foto: RTS/printscreen

U porodičnoj kući Ametovića, kod Malog Zvornika, jutros je preminuo devetogodišnji dečak N.A. dok su njegov trideset devetogodišnji otac Dragan i sestra (11) u teškom stanju prevezeni u Opštu bolnicu u Loznici gde su zadržani na lečenju.

U PU Šabac je potvrđeno da su jutros u sedam časova patrola policije i Hitna pomoć bili na licu mesta gde je konstatovana je smrt dečaka. Najverovatnije je reč o gušenju, trovanju gasovima jer je tokom noći u kući radio agregat, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Šapcu naložena je obdukcija dečaka koja će otkriti tačan uzrok ove tragedije.

Petočlana porodica Ametović živela je u teškim uslovima. Zbog duga isključena im je struja, pa su zbog toga morali da uključe agregat, čija su isparenja ugušila dečaka.

- Jutros oko pet sati mene i supruga, živimo nekih stotinak metara od Ametovića, probudio je Draganov sedmogodišnji sin i rekao da su u kući svi mrtvi. Odmah smo otišli tamo, nažalost stariji dečak je već bio mrtav, kum Dragan je gledao, ali nije davao druge znake života. Suprug je stariju devojčicu našao na podu, podigao je na krevet i ona je samo rekla dane može na noge, a mlađu je uzeo u naručje i doneo kod nas. Zvali smo policiju i Hitnu pomoć. Njima je juče isključena struja zbog duga koji je napravio Draganov pokojni otac. On je zato uključio agregat da bi imao struju u kući i ubacio ga u donju prostoriju. Kuća nema odžak, samo neke cevi pa se dim negde verovatno provukao i počeo da ih guši u snu. Tragedija, šta da kažem – priča kuma Katica Koljibabić, prenosi Kurir.

Objašnjava da se Draganov sedmogodišnji sin probudio jutros i kada je video šta se dešava on je sa sprata, kroz prozor, skočio na fotelju koja se nalazi ispred kuće i onda otrčao do nje po pomoć. Prema rečima Dragane Mitrović, portparola Opšte bolnice Loznica, otac i ćerka su hospitalizovani.

- Muškarac rođen 1983. godine i devojčica od jedanaest godina dovezeni su sanitetom iz Malog Zvornika. On se nalazi u jedinici intezivne nege, a ona na Odeljenju pedijatrije. Njihovo stanje se prati, za sada su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi – kazala je ona za Kurir.

 

Komentari (0)

Loading