VIŠESTRUKI SILOVATELJ NA SLOBODI POSLE 15 GODINA ROBIJE! Napustio NOVU SKELU pre dva dana!

Autor:

Hronika

22.09.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Beograđanin I. M. (44), višestruko osuđivani silovatelj, od pre dva dana nalazi se na slobodi pošto je izdržao zatvorsku kaznu dugu deceniju i po.

VIŠESTRUKI SILOVATELJ NA SLOBODI POSLE 15 GODINA ROBIJE! Napustio NOVU SKELU pre dva dana!

Foto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

Bio je u KPZ „Beograd” Nova skela, jednom od najčuvanijih zatvora u Srbiji. Presudom tadašnjeg Okružnog suda u Beogradu (sadašnji Viši sud), I. M. je u martu 2008. osuđen na 15 godina robije pošto je oglašen krivim za silovanje, nedozvoljene polne radnje i šest razbojništava počinjenih u drugoj polovini 2007.

- I. M. je u kaznu zatvora uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru. Inače, u praksi se osobama osuđenim za silovanje ne skraćuju kazne, a naročito je to izraženo kod višestrukih povratnika - kaže „Politikin” sagovornik.

Sudsko veće izreklo je tada i. M. pojedinačne sankcije od šest godina za silovanje, tri godine za nedozvoljene polne radnje i pet godina za šest razbojništava. Pri odmeravanju izrečene kazne sud je, kako je rekla predsednica sudskog veća Aleksandra Zlatić, imao u vidu činjenicu da je I. M. višestruki povratnik i da je dela za koje je osuđen počinio neposredno pošto je izašao iz zatvora, u kojem je izdržao desetogodišnju kaznu na koju je bio osuđen zbog ranijih silovanja i razbojništava. Predsednica veća naglasila je da je kazna od 15 godina okrivljenom izrečena i zbog brojnosti počinjenih dela, što ga čini društveno opasnim.

Foto: Shutterstock

Zlostavljanje, Ilustracija

 

Na napomenu sudije da ima pravo da Vrhovnom sudu uloži žalbu na presudu, I. M. je izjavio da to neće učiniti i da „sigurno neće ponoviti delo za koje je osuđen”.

Neposredno posle hapšenja, on je na saslušanju u policiji priznao i do detalja izneo na koji je način napastvovao devojke. Priznao je da je K. S, prodavačici u butiku na Vračaru stavio nož pod grlo, naredio joj da uđe u kabinu, a potom i da se skine. Opisao je i kako se iživljavao nad nesrećnom devojkom.

Priznao je i da je samo dva dana kasnije u optičarskoj radnji u Ulici vojvode Stepe, uz pretnju nožem iz prodavačicine torbe uzeo 5.000 dinara, a sa pulta tri para naočara. Fizičkog napada ovoga puta nije bilo.

I. M. je, inače, višestruki povratnik. Dva puta je osuđivan zbog silovanja. Prvi put 1992, kada je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je četiri silovao, a iz zatvora je izašao 2001. Tada, samo mesec dana po izlasku na slobodu silovao je još jednu, dve žene je napao i počinio osam razbojništava. Osuđen je zbog toga na šest godina.

 

Bonus video:

 

Komentari (0)

Loading