PREGAZIO DETE NA PEŠAČKOM PA PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Sud danas donosi odluku o nešreći na Karaburmi u kojoj je stradalo dete (9)

Autor:

Hronika

21.09.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prvi osnovni sud u Beogradu danas bi trabalo da izrekne prvu presudu Lazaru Galiću (38), koji je optužen da je 17. jula prošle godine, na pešačkom prelazu na Karaburmi izazvao tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je nekoliko dana kasnije u bolnici preminuo devetogodišnji Stefan Balić.

PREGAZIO DETE NA PEŠAČKOM PA PUŠTEN DA SE BRANI SA SLOBODE: Sud danas donosi odluku o nešreći na Karaburmi u kojoj je stradalo dete (9)

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Tužilaštvo, je podsetimo, u završnoj reči tražilo od suda da Galića osudi ukupno na 10 godina zatvora, zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći, pošto je posle stravične nesreće pobegao sa mesta nesreće. Odbrana je, s druge strane, zatražila oslobađajuću presudu za Galića.

- Ovo je prvostepena presuda i na nju će pravo žalbe imati i tužilaštvo i odbrana. Galić je u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen pre nekoliko dana - objašnjava sagovornik Kurira.

Foto: Nikola Mutić

Spomenik Stefanu Baliću

 

Teška saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se 17. jula prošle godine u Ulici Marijane Gregoran, oko 20.15 sati. Nastradali dečak je sa ocem i bratom prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, kada je Galić svojim automobilom naleteo na njih, a potom dao gas i pobegao. - U nesreći su povređena braća, Stefan (9) i tri godine mlađi L. B., kao i njihov otac M. B. Devetogodišnjak je nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici.

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ

Saobraćaj

 

Lazar Galić je uhapšen nekoliko dana kasnije i posle saslušanja pušten da se brani sa slobode. Međutim, nakon burne reakcije javnosti i organizovanih protesta na mestu tragedije, Galiću koji je inače već osuđivan za saobraćajke, određen je pritvor.

Na početku suđenja on je izjavio da nije kriv i izjavio saučešće porodici mališana.

- Velika je tragedija, bol s kojim treba da živim, ne znam kako ću. Ja sam otac dva dečaka od 14 i 6 godina, želim da izjavim saučešće porodici, mada znam da im to sada ništa ne znači, uništen im je život. Uništio sam i njihove živote i živote moje porodice. To je jad koji me grize, da bar mogu da vratim vreme - rekao je Galić tokom prvog izlaganja pred sudom.

U svojoj završnoj reči pred presudu, rekao je da mu je najveća kazna da živi sa onim što se dogodilo.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading