ZA UBISTVO BLEKIJA 18 GODINA: Ubica urinirao po oštećenom nakon što ga je pretukao!

Autor:

Hronika

19.09.2022

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo i porodica ubijenog tražili su maksimalnu moguću kaznu za dvadesetjednogodišnjaka, odnosno 20 godina robije.

ZA UBISTVO BLEKIJA 18 GODINA: Ubica urinirao po oštećenom nakon što ga je pretukao!

Foto: Youtube/ Rastko Tojagic

Dvadesetjednogodišnji Ž. R. iz Žablja prvostepeno je osuđen na 18 godina zatvora za teško ubistvo novosadskog uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki 9. februara ove godine.

Presuda je izrečena danas u podne u Višem sudu u Novom Sadu u odsustvu Ž. R, koji je na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine zbog problema sa zubom. Njemu je ujedno produžen pritvor.

Sudija je, obrazlažući presudu, kao otežavajuće okolnosti navela da je utvrđeno da je okrivljeni urinirao po oštećenom nakon što ga je istukao, što je uticalo na odluku o strožijoj kazni. Kao olakšavajuće okolnosti uzete su činjenice da Ž. R. nije prethodno osuđivan, te da je vrlo mlad.

Tužilaštvo i porodica ubijenog tražili su maksimalnu moguću kaznu za dvadesetjednogodišnjaka, odnosno 20 godina robije.

Podsetimo, Ž.R. je na smrt u Kosovskoj ulici u centru Novog Sada pretukao poznatog uličnog svirača, šezdesetjednogodišnjeg Kristijana Kostića Blekija.

Vest o ubistvu uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija potresla je njegove kolege i mnoge Novosađane koji su ga svakodnevno viđali kako svira gitaru u centru grada.

Hitne pomoći je primila poziv oko pet časova ujutru 9. februara sa informacijom da se u Kosovskoj ulici, ispred broja 7a, nalazi muškarac bez svesti. Zbrinula ga je na licu mesta i prevezla na odeljenje reanimacije u Urgentni centar, gde je Bleki umro po prijemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading