BRAT NAJMLAĐEG PUTNIKA IZ BMW-A SMRTI: Nikoli je tog jutra pomerena smena, BIO BI ŽIV da nije

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reporteri Srpskog telegrafa obišli su juče sve četiri porodice momaka koji su u nedelju oko 5 časova stradali na putu Užice-Zlatibor, kada je BMW, u kojem su bili, sleteo sa kolovoza.

BRAT NAJMLAĐEG PUTNIKA IZ BMW-A SMRTI: Nikoli je tog jutra pomerena smena, BIO BI ŽIV da nije

Foto: ST/D.KADIĆ

U poseti porodici Daničić zatekli su brojnu rodbinu koja sedi u dvorištu i nemo gleda u zemlju. Svako od njih je znao da nema pravu reč koja će roditeljima ublažiti bol za prerano stradalim sinom Nikolom (19).

Darko Daničić, Nikolin brat od strica, jedva je uspeo da progovori nekoliko rečenica.

- Mladi životi su ugašeni, ništa više nije bitno. Naš Nikola nije znao Vladimira, družio se sa Stefanom. Oko 3.30 te večeri je javio roditeljima da će biti još malo u gradu, i uvek bi i došao kad kaže, ali sad nije. Ujutru oko 8 smo pročitali vest o nesreći, a ja sam znao da je on stradao iako su bile slovenačke tablice, nama nepoznate. Onda su nam posle toga javili da je možda on stradao jer nisu mogli da ga identifikuju, pošto nije imao ličnu kartu - priseća se Darko.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Čitulja Daničić Nikole

Nikolin brat kaže da je, iako je bio najmlađi momak iz BMW-a smrti, isplanirao celu budućnost.

- Voleo je vožnju i automobile. To ga je i uzelo. Upisao je Višu saobraćajnu u Beogradu. Iznajmio je i stan tamo, trebalo je da se preseli u oktobru. Ko god da poželi dete, ja mu želim da bude kao Nikola, boljeg momka nije bilo. Odgovoran, pošten, vredan...To jutro je trebalo da ima neki istovar šleperom, u stovarištu za koje je radio, ali je to pomereno, pa je zato ostao u gradu, inače ne bi - govori Darko brišući suze.

Radovan Džavović, saobraćajni policajac, opisao je juče za Srpski telegraf najcrnje jutro u svom životu.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Stefan Džavović

- Pozvao sam sina Stefana u 5.15 i javio mi se kolega, koji je u tom trenutku izvadio telefon mog sina iz njegovog džepa na mestu nesreće. Rekao mi je: "Gale, druže, ja sam. Stefan je stradao". Ceo svet mi se srušio - ispričao nam je Radovan, slomljen od bola.

Vladimirova majka ljubazno je zamolila reportere da je ništa ne pitaju.

Republika

Foto: instagram.com/printscreen

Vladimir Milošević

- Razumite me, molim vas. Nemam snage reč da kažem - rekla nam je ona u očaju.

U Uroševoj kući okupilo se na desetine rođaka, ali njegovoj majci niko nije mogao da pomogne.

- Ne mogu ništa da kažem. Ništa više nemam - rekla nam je ona, a onda su se dvorištem prolomili njeni krici koje je čulo celo naselje Tatinac.

U teškoj tragediji, koja je celo Užice zavila u crno, stradali su Vladimir Milošević (27), Stefan Džavović (21), Uroš Drčelić (22) i Nikola Daničić (19). Kobne večeri provodili su se u noćnim klubovima, nakon čega su se uputili u jutarnju vožnju.

Kako smo saznali, uzrok saobraćajne nesreće je neprilagođena brzina i klizav kolovoz, zbog kojih je vozač BMW-a Vladimir na krivini puta, kod kamenoloma, prešao preko srednje kolovozne trake u levu, zatim udario u betonske odbojnike, nastavio da se kreće ivičnjakom, a onda vratio u desnu traku i zakucao se u bankinu, posle čega se automobil prevrnuo na krov. Svi, sem Uroša, preminuli su na licu mesta, dok je on podlegao povredama u bolnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading