OTAC POGINULOG MLADIĆA: Kolega saobraćajac je rekao da je Stefan nastradao, ceo svet mi se srušio!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U udesu na putu Užice - Zlatibor nastradali su Vladimir Milošević (27), Stefan Džavović (21), Uroš Drčelić (22) i Nikola Daničić (19).

OTAC POGINULOG MLADIĆA: Kolega saobraćajac je rekao da je Stefan nastradao, ceo svet mi se srušio!

Foto: ST/D. KADIĆ

Poslednju poruku Stefan je poslao majci u 3.20, kada ga je zvala. Rekao joj je: "Još malo, mama, i stižem kući." Uvek je dolazio pre pet, ovo je najkasnije da je ostao. Kad sam okrenuo njegov telefon oko 5.15 i čuo rečenicu svog kolege: "Ovde tvoj drug, Stefan ti je stradao", ceo svet mi se srušio. Ovako kroz suze opisuje Radovan Džavović, saobraćajni policajac, najcrnje trenutke svog života, trenutke u kojima je saznao da mu sin poginuo u udesu na putu Užice-Zlatibor.

U ovoj nesreći u nedelju su stradali, da podsetimo, Vladimir Milošević (27), Stefan Džavović (21), Uroš Drčelić (22) i Nikola Daničić (19).

Foto: ST/D. KADIĆ

Umrlice nastradalih mladića

- To veče sam ga video u dvorištu i rekao mi je da ide u grad. Ja sam ga pitao što ne ide svojim kolima, a on meni: "Hoću malo da se proveselim s društvom." Znao sam da je Vladimir bio dobar vozač i da nije pio dok vozi. Stefan je bio bolji vozač od mene. Radio je razvoz za pekaru. Ja sam saobraćajni policajac već 25 godina - jedva je zaustavio suze Radovan.

Foto: ST/D. KADIĆ

Radovan Džavović

Stefanova drugarica koja je sa njima provela veče u gradskom klubu kaže da niko od njih nije bio pijan iako su popili nekoliko pića.


- Nikada nije bio veseo kao te večeri, iako je uvek bio nasmejan. Na kraju žurke mi je rekao da neće još kući jer mora da ispoštuje druga iz Slovenije. Bio je duša od čoveka. Omiljen u društvu - rekla je drugarica za Republika.

Drugar stradalih Đorđe Milutinović je, kako kaže, čudom ostao živ.

- Bili smo u jednom, pa u drugom klubu. Onda smo se oko četiri vozili po gradu i nikako da krenemo kućama. Vladimir je normalno vozio iako smo svi malo popili. Ja sam onda rešio da odem u Stefanovu pekaru da jedem, pa sam izašao, a oni su mi rekli da idu da obiđu još jedan krug. U pola devet su mi javili za nesreću. Nadao sam se da je bar neko preživeo. Onda sam shvatio da je bog samo mene sačuvao, ali nemam šta da se radujem kad njih nije - opisao je tu noć očajni Đorđe.

Celo Užice juče je tugovalo zbog smrti Vladimira, Stefana, Uroša i Nikole. Njihove porodice zanemele su od bola, a sugrađani su ceo dan zastajkivali ispred umrlica oblepljenih po gradu. Niko još ne veruje da se ovakva tragedija dogodila.

Džip slovenačkih registarskih oznaka za čijim volanom je sedeo Milošević prešao je iz nepoznatih razloga preko srednje kolovozne trake u levu, zatim udario u betonske odbojnike, nastavio da se kreće ivičnjakom, a onda vratio u desnu traku i zakucao se u bankinu, posle čega se prevrnuo. Kretali su se ka Zlatiboru iz Užica, gde su bili u provodu.

Zastave na pola koplja

Juče je u Užicu bio proglašen Dan žalosti i zastave su oborene na pola koplja zbog ove nesreće. Građani su se okupljali na centralnom trgu i s tugom komentarisali tragediju. Tu smo susreli rođaku nastradalog Stefana. Nekako je kroz plač, milujući njegovu sliku na umrlici, uspela da izusti nekoliko reči, navodeći da je bio divan dečko, koji je život gradio boreći se kao lav.


- Bio je tako dobar dečko, za primer. Imao je težak život, ali se iz svega izvukao i gradio svoj put kao lav. Njegova porodica je oličenje dobrote i poštenja. Ne mogu da verujem da ga je bog uzeo - jedva je izustila Stefanova rođaka.

Vlažan kolovoz

Nezvanično smo saznali da je kobne noći na toj deonici bio vlažan kolovoz, pa se ne isključuje mogućnost da je džip u kojem su bili mladići proklizao i da je zato došlo do nesreće. Uzrok udesa utvrdiće istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading