EVO KOLIKO JE MESECI VUKOTIĆ BORAVIO U TURSKOJ: Proterali ga iz zemlje, VRATIO SE posle tri godine

Autor:

Hronika

12.09.2022

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vukotićevo telo je nakon uviđaja prebačeno u mrtvačnicu.

EVO KOLIKO JE MESECI VUKOTIĆ BORAVIO U TURSKOJ: Proterali ga iz zemlje, VRATIO SE posle tri godine

Foto: ST/N. MANDIĆ/printskrin

Jovan Jovica Vukotić

Trećeg dana od likvidacije Jovana Vukotića (42), navodno neprikosnovenog vođe „škaljarskog” kriminalnog klana, iz Istanbula, u kojem je ubijen u četvrtak, ne stižu, čak ni nezvanično, značajnije informacije. Samo za potvrdu informacije da je ubijen navodni vođa „škaljaraca”, a zatim i objavljivanje šture vesti u turskim medijima o tome bilo potrebno da prođe skoro 24 sata.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jovan Vukotić

Prema tim informacijama, ali i navodnom iskazu Vukotićeve nevenčane supruge Maše M., u četvrtak je par svojim automobilom krenuo iz Atakoja, satelitskog naselja na obali Mramornog mora u kojem živi srednja klasa, do Šišlija, jednog od najelitnijih delova u Istanbulu, navodno, u šoping.

Kada su stigli u kvart Medžidijekoj, Vukotić je, navodno, primetio dvojicu napadača koji su bili na motoru, sa kacigama na glavama, ali je bilo suviše kasno, nije stigao ni da odveže pojas.

Suvozač je u njega ispalio pet hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića u telo. Toliko precizno da je već na licu mesta proglašen mrtvim. Maša M. i njihova ćerka, beba od godinu dana, tom prilikom nisu povređene. Sve se odigralo oko 19 sati po lokalnom vremenu.

Crvena poternica

Usledile su uobičajene procedure, među njima i identifikacija tela. Nakon što je utvrđeno da se radi o Vukotiću, zvanično deportovanom iz Turske još 2018. godine nakon hapšenja u Antaliji, međunarodnim kanalima je u Crnu Goru stigla potvrda da je Kotoranin ubijen.

To se dogodilo dok je za njim bila raspisana crvena poternica preko Interpola zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne organizacije i podstrekavao na ubistva. Istragu u Istanbulu preuzeo je Departman za borbu protiv organizovanog kriminala.

Utočište među srednjom klasom

Vukotić je, prema spekulaciji koja se pojavila u turskim medijima, u Tursku ušao pre otprilike 15 meseci, tri godine nakon proterivanja. Koristio se, i ovaj put, lažnim dokumentima, a nastanio se sada u Istanbulu, u pomenutom Atakoju.

U jednom trenutku pridružile su mu se supruga i ćerka. Da li su njegove ubice upravo njih dve koristile kako bi otkrile njegovo skrovište ili ne, pokazaće vreme.

U srpskim medijima pojavila se spekulacija prema kojoj „neko pomaže lociranje”. Prema tim navodima, neke analize koje su rađene nakon likvidacija u regionu dovele su do saznanja da i dalje „cure informacije” iz crnogorskog bezbednosnog sektora na štetu „škaljarskog klana”.

Ovu tezu podgreva to što su samo tokom ovog leta ubijena trojica navodno visokopozicioniranih „škaljaraca” – u junu u Budvi Milić Šaković, u avgustu na Pagu u Hrvatskoj Goran Vlaović i sada Vukotić.

U čituljama reči tuge i skrivene poruke

U crnogorskim novinama proteklih dana pojavila se tek pokoja čitulja.

Republika

Foto: Printkrin/Instagram

Crnogorska čitulja vođi škaljarskog klana

Prva, objavljena u subotu, potpisana je sa AD Rožaje: „Krv nije voda, brate, brat je bratu uvek odan.” Juče je čitulju dao čovek koji je na Tiktoku poznat kao cirociro400, a koji je u subotu zaključao taj nalog: „Večno živiš, plemeniti čoveče. A za razliku od njih tebe osta puna kuća. Pravda je spora ali dostižna.” - Čast je bila poznavati te, moj Jovo. Počivaj u miru, serdare. Veliki žive večno - glasi pozdrav od Sloba s porodicom.

Republika

Foto: Republika

Čitulja Vukotiću

Izvesna Maja V. poručila je: „Nikad niko ne može da ubije tvoju hrabrost, dobrotu i dostojanstvo. Veliko ti hvala na svemu, druže moj dobri.”

- Poslednji pozdrav bratu, koji je bio poslednji primerak čiste duše. A pokazao si mi to, brate, kroz zadnje dane svog života. Previše smo slični da bi bili rođeni, ali postali smo to. Sada spavaj mirno, nisi bio sam! A ja ću čekati još uvek onu poruku „brateeee”, koja je stizala svakog dana! Nadam se da vidiš koliko si me slomio, obećao si da nećeš umreti! Krv nije voda, brate, brat je bratu uvek odan - navedeno je u još jednoj čitulji potpisanoj takođe sa AD Rožaje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading