ODREĐENO ZADRŽAVANJE OSUMNJIČENOM U NIŠU ZA PRANJE NOVCA: Bez EVIDENTIRANJA prebacivao pare sa računa firmi na FIZIČKA LICA

Autor:

Hronika

11.09.2022

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Nišu je osumnjičenom S.M. određeno zadržavanje, dok su ostali osumnjičeni privedeni radi saslušanja.

ODREĐENO ZADRŽAVANJE OSUMNJIČENOM U NIŠU ZA PRANJE NOVCA: Bez EVIDENTIRANJA prebacivao pare sa računa firmi na FIZIČKA LICA

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zatvor

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu odredilo je  zadržavanje osumnjičenog S. M. iz Gornje Mutnice, Opština Paraćin, zbog sumnje da je  izvršio krivično delo Pranje novca.

Po nalogu tog odeljenja uhapšeni su i privedeni radi saslušanja osumnnjičeni  B. M., M. S., V.A., A. R., B.M., G. M., I. V., M. P., Lj. M., M.Ž., Z. Š., S.S., S. R., M. M., V. V., D. M., J. P.., M. R., D.P. i J.F. zbog sumnje da su izvršili krivično delo Pranje novca.

Republika

Foto: Uprava carine

Novac

Naime,na osnovu do sada prikupljenih obaveštenja i dokaza, utvrđeno je da je osumnjičeni G.M. (nedostupan i za njim je raspisana potraga) u svojstvu odgovornog lica-direktora ''Vivatel d.o.o Šimanovci'', angažovao S. M., kao vlasnika privrednog društva,, Eko monter 030 d.o.o Paraćin, kao i osumnjičene:

M.K. iz Ražnja,  vlasnika i odgovornog lica privrednog društva ''Auto delovi Krkić d.o.o Paraćin'', osumnjičenog  D.N. iz Smederevske Palanke, vlasnika PD ''Remiks Aleks d.o.o Velika Plana'', osumnjičenog Z. M. iz sela Toljevac, Opština Varvarin, vlasnika ''Dot d.o.o Kruševac'', osumnjičenog M. M. iz Ćuprije, vlasnika PD ''Ideal d.o.o Velika Plana i osumnjičenog A.D. iz sela Lalinac, Niš ,vlasnika i odgovornog lica PD ''Hemik internacionalni do..o Beograd  ( sva petorica nedostupni i za njima raspisana potraga), 
kako bi za potrebe PD ''Vivatela''u periodu od 22.10.2020.godine do 13.07.2021.godine sa računa tog preduzeća izvršio prenos gotovog novca u ukupnom iznosu od 104.887.110,78 dinara na račune navedenih privrednih društava, sačinjavajući lažne otpremnice na ime navodno izvršenih usluga i kupovine dobara i sa njima dogovorio da im za tu uslugu isplati nagradu od 1% od ukupno primljenog novca, pritom zahtevajući od njih da izvrše dalji prenos novca na dinarske tekuće račune napred navedenih osumnjičenih fizičkih lica, što su oni i učinili.

Bez evidentiranja su u poslovnim knjigama i bez sačinjavanja verodostojnih isprava primljena novčana sredstva sa računa svojih navedenih privrednih društava preneli na dinarske tekuće račune fizičkih lica koja su taj novac  podizali i vraćali uplatiocima sredstava - osumnjičenim vlasnicima navedenih privrednih društava, koji su novac po prethodnom dogovoru vraćali osumnjičenom G.M.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading