DEVOJKA MU PRE 3 GODINE SPASILA ŽIVOT: Ovako su pokušali da ubiju vođu "škaljaraca" u Beogradu - likvidiran u Istanbulu

Autor:

Hronika

08.09.2022

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa škaljarskog klana Jovan Jovica Vukotić ubijen je večeras u Istanbulu dok je bio na motoru sa nevenčanom suprugom M.M.

DEVOJKA MU PRE 3 GODINE SPASILA ŽIVOT: Ovako su pokušali da ubiju vođu "škaljaraca" u Beogradu - likvidiran u Istanbulu

Foto: ST/N. MANDIĆ/youtube.com/Vijesti Online

Vukotićeva nevenčana supruga sprečila je njegovo ubistvo dok je on bio u pritvoru u Beogradu i čekao izručenje u Crnu Goru.

M.M. nije nasela na klopku koju su spremali članovi suparničkog klana.

Početkom decembra 2019.  u Beogradu nekoliko muškaraca koji su se vozili „škodom fabijom“ mahali su taksisti da zaustavi automobil u kom se vozila M.M., pokazujući mu policijsku značku.

Pošto je taksista stao, iz "škode" su izašli muškarci sa kačketima na kojima je pisalo "UKP" (Uprave kriminalističkih poslova). Jedan je prišao taksisti i tražio mu ličnu kartu, dok su dvojica razgovarala sa M.M. koja je sedela na zadnjem sedištu. 

M.M. je bila na putu ka restoranu kako bi uzela ranije poručen obrok i odnela ga Vukotiću u pritvor. Naime, Vukotić, čiji je klan godinama u ratu sa kavačkim klanom, plašio se za svoj život i nije želeo da jede hranu koja se sprema u pritvoru, pa mu je ručak donosila nevenčana supruga.

Republika

Foto: Objektiv.rs

Izručenje Vukotića Crnoj Gori

 

Tog dana M. M. je, kao i obično, nosila torbu sa plastičnim činijama u koje je trebalo da spakuje hranu. Muškarci iz "škode" su joj rekli da je u pitanju rutinska kontrola i kazali joj da izađe iz taksija. Zatražili su joj ličnu kartu i preturali po stvarima.

Nakon što je rekla da žuri, oni su joj odgovorili: Znamo gde ideš i kome nosiš hranu, ne brini, stići ćeš.

M.M. je ispričala i da su je pitali gde je hrana, a pošto im je odgovorila da tek treba da je uzme iz restorana, ponovili su da je reč o rutinskoj kontroli, vratili joj ličnu kartu i dozvolili da se vrati u taksi i nastavi vožnju.

Ona je ovaj događaj prijavila policiji. Ispostavilo se da osobe koje su zaustavile taksi nisu policajci.

Trojica muškaraca, kako su utvrdili nadležni organi, lažno su se predstavljali kao policajci kako bi u hranu koju je Vukotiću nosila nevenčana supruga stavili otrov.

Policija je u „škodi“ pronašla kačkete i pancire sa napisom „UKP“, policijsku značku, toki-voki, pištolje, rotaciono svetlo kakvo koristi policija

Takođe, pronađen je slanik u gepeku „škode“. U njemu je bila praškasta materija za koju se utvrdilo da je cijanid.

Cijanidom iz slanika trebalo je da posole Vukotićev ručak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading