KO JE VLADE DRAGANIĆ: ČETVRTI ČLAN BELIVUKOVOG KLANA pregovara sa Tužilaštvom!

Autor:

Hronika

07.09.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugostitelj iz Beograda i Belivukov prvi komšija danas se nije pojavio u sudnici u Specijalnom sudu na pripremnom ročištu Belivukovom klanu.

KO JE VLADE DRAGANIĆ: ČETVRTI ČLAN BELIVUKOVOG KLANA pregovara sa Tužilaštvom!

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

Vlade Draganić navodno ima korona virus, a pretpostavlja se da su pravi razlozi njegovog nepojavljivanja danas u sudu pregovori sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da dobije status svedoka-saradnika. On navodno šalje signale TOK da želi da otkrije sve što zna o zločinima zloglasnog klana, piše Kurir.

Draganić je vlasnik kuće u Ritopeku u kojoj je ubijeno najmanje sedmoro ljudi. Draganićevu kuću, kako je otkriveno tokom istrage, pripadnici grupe među sobom su zvali "klanica".

- Draganić je rodom iz Hrvatske, ali se krajem devedesetih preselio u Srbiju. Živeo je u zgradi u kojoj porodični stan na Zvezdari ima i Belivuk, takoreći, bili su prve komšije. Kuću u Ritopeku sagradio je još 2003. godine - otkriva izvor Kurira i dodaje:

- On je još posle hapšenja, na prvom saslušanju izjavio da je ugostitelj i da drži kafić u centru Beograda od kog mesečno zarađuje oko 1.000 evra. Nije objasnio kako je uspeo da sa 1.000 evra i nezaposlenom suprugom u luksuznom kompleksu kupi stan koji su, kako je sam izjavio, on i supruga kupili 2018. za 136.000 evra.

Prema njegovim rečima, Draganić se sumnjiči za učeće u gotovo svim zločinima.

- U međusobnoj komunikaciji pripadnici grupe su ga zvali Brale. Svedoci saradnici, koji su već sklopili sporazum o svedočenju, za njega su izjavili da nije bio komunikativan preterano i da nije donosio odluke, već je svoju kuću stavio na raspolaganje za najteže zločine u kojima je i sam učestvovao i to najčešće tako što je rukovao mašinom za mlevenje mesa u kojoj su uništavali tragove zločina - objašnjava sagovornik Kurira.

Dragan Malović, advokat Vlada Draganića, ekskluzivno za Republiku demantovao je da će vlasnik kuće smrti u Ritopeku svedočiti protiv klana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading