OVE ŽRTVE NISU BILE STUDENTI TEOLOGIJE! Jeziva svedočenja i uvrede Miljkovića i Belivuka: Velja spomenuo i mašinu za mlevenje!

Autor:

Hronika

07.09.2022

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu završeno je današnje pripremno ročište u procesu protiv organizovane grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

OVE ŽRTVE NISU BILE STUDENTI TEOLOGIJE! Jeziva svedočenja i uvrede Miljkovića i Belivuka: Velja spomenuo i mašinu za mlevenje!

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Kako su advokati preneli Belivuk je tokom uvodnog izlaganja govorio mirno i pribrano, osporavajući komunikaciju sa aplikacije "Skaj" kao i mašinu za mlevenje mesa, u kojoj su kako se navodi u optužnici, pripadnici grupe mleli prethodno ubijene ljude.

Miljković je u svom izlaganju, kako su preneli advokati, rekao da "biti mrtav nije krivično delo, a da je ubistvo krivično delo, te da ako nema obdukcionog nalaza čovek nije mrtav".

- Ove žrtve nisu bili studenti teologije. Biti mrtav nije krivično delo. Ubiti je krivično delo. Ako nema obdukcionog nalaza covek nije mrtav. Supruga Zdravka Radojevića verovatno njega i dalje krije. Svi svedoci saradnici su vama patolozi pod hipnozom - kazao je Marko Miljković na sudu.

Osporavali su dokaze tuzilastva govoreci da su podmetnuti - mašina za mlevenje nije mogla da uđe u kucu, a vojno oružje i drugu municiju su naknadno doneli u Ritopek- kazao je Belivuk.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

Belivuk je bio pribran, a Miljković vidno nervozan.. dugo su se izjašnjavali o krivici i u potpunosti je negirali.

Belivuk je čitao uvodno izlaganje i pozivao se na članove zakona, te su prisutni stekli utisak da je bolje govorio od većine advokata.

Miljković je nervozno šetao oko govornice i sve govorio iz glave.

Obojica i Miljiović i Belivuk su sve svedoke okrivljene vređali u izlaganjima i kazali da je Spasojević na  Miljkovićeve oči hteo da se obesi, te da tužilastvo iskorišćava njihovu labilnost.

Sutrašnje suđenje će se nastaviti odgovorima tužilaštva na dokazne predloge odbrane.

Nakon ročišta izjavu je dala i advokatica Gordana Božilović Petrović. Evo šta je rekla:


Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekoliko pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

 

Dragan Malovic advokat  Vlada Draganića ekskluzivno za Republiku demantuje da će vlasnik kuće smrti u Ritopeku svedociti protiv klana Belivuka i Miljkovića.

 

Čitanje druge optužnice će biti naknadno zakazano jer je Vlade Draganić u izolaciji zbog Covida-19.

Pripremno ročište je, inače, zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici oštećenih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.


Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema tom sporazumu on će svedočiti protiv kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

 


Lalić je inače optužen za šest ubistava, posedovanje oružja i otmicu za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoce protiv svojih nekadašnjih saradnika, članova ove kriminalne grupe.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe prvom optužnicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optuženi su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok je četvoro optuženih došlo sa slobode, a troje okrivljenih svedoka dovedeno je sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading