DA IMAM NEKOG DUŠMANINA, OD OVOG BIH ZALEGAO! Podignuta optužnica protiv Stefana M. zbog ubistva Luke Žižića!

Autor: Republika

Hronika

06.09.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Stefana M. (23) iz Kraljeva zbog sumnje da je 28. aprila ove godine hicima iz pišolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u ugostiteljskom objektu "Ritual caffe" na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost život i telo drugih gostiju lokala.

DA IMAM NEKOG DUŠMANINA, OD OVOG BIH ZALEGAO! Podignuta optužnica protiv Stefana M. zbog ubistva Luke Žižića!

Foto: Republika.rs

Stefanu M. na teret se stavljaju tri krivična dela: Teško ubistvo, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i Izazivanje opšte opasnosti.

Optužnicom je obuhvaćen i Jovan U. (22) koji se tereti za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je omogućio skrivanje osumnjičenom Stefanu M. Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Stefanu M. produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a Jovanu U. da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Sumnja se da je Stefan M. 28. aprila oko 18:50 sati na podmukao način lišio života Luku Žižića, koji je tom prilikom sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Osumnjičeni je ušao u lokal, obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V.Ž. koji je bio u šanku, inače Lukinog brata da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke "Crvena zastava", koji je nosio bez dozvole.

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.
Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U, koji je lišen slobode 13. maja ove godine.

Prema nezvaničnim saznanjima Republike, iz iskaza saslušanih svedoka, Luka je odmah po ulasku Stefana M. postao sumnjičav. Luka je najpre svog brata, koji je Stefnaa pustio u toalet, pitao zašto ljude s ulice pušta, a potom je prijatlejima za stolom rekao "da imam nekog dušmanina, od ovoga bi zalegao", misleći na Stefana M. Na to su njegovi prijatelji takođe prokomentarisali da je momak koji je ušao u kafić veoma sumnjiv.

Podsećamo, da su se oba osumnjičena na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading