TROJICA ADVOKATA OTKAZALI PUNOMOĆJE: Odloženo suđenje Belivuku i Miljkoviću u Crnoj Gori

Autor:

Hronika

06.09.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Suđenje Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću u Višem sudu u Podgorici danas je odloženo jer su trojica Belivukovih advokata otkazali punomoćje, a advokat Slađana Kavarić je informisala Sud da se te dužnosti neće prihvatiti iz profesionalnih razloga, preneo je portal RTCG.

TROJICA ADVOKATA OTKAZALI PUNOMOĆJE: Odloženo suđenje Belivuku i Miljkoviću u Crnoj Gori

Foto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock

Velja Nevolja, Marko Miljković

Tokom kontrole otptužnice povodom ubistva Milete Radulovića, zvanog Kapetan, u Višem sudu u Podgorici obezbeđeno je prisustvo okrivljenih državljana Srbije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića putem video linka. To je omugućeno zato što su Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Miljković tražili da prisustvuju kontroli otpužnice u Podgorici.

Belivuku, koji se nalazi u zatvoru u Beogradu, putem zamolnice ranije ove godine uručena je optužnica, ali on nije dao saglasnost da se kontrola i predstavljanje dokaza obave bez njegovog prisustva. Isto tako je postupio i Marko Miljković.

Sudija Boris Savić rekao je da mu je Belivuk poslao pismo “u kome pominje more i mesec”.

“Vi imate pravo da odredite branioca, a svakako i sud po službenoj dužnosti. Ako u međuvremenu imenujete branioca mi naše rešenje o određivanju branioca po službenoj dužnosti možemo staviti van snage”, rekao je Savić.

Belivuk je kazao da je tek saznao za ovu odluku branilaca i dodao da sudu prepušta da ga odredi.

“Prepuštam sudu da odredi branioca”, naveo je Belivuk.

U sudnici su bili i okrivljeni Slobodan Kašćelan, Petar Ðurović i Vladimir Vučković.

Specijalno tužilaštvo Crne Gore podiglo je optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Nebojsa Jankovića i Ratka Živkovića koji su, prema dokaznom materijalu, pre dve godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima "kavačke grupe", koji su ga likvidirali po nalogu Slobodana Kašćelana i Igora Božovića.

Miloš Radonjić i Petar Jurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića koji se na meti ove kriminalne organizacije našao zbog sumnje da je učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading