JEZIVO OTKRIĆE U SLUČAJU IŽIVLJAVANJA NAD DEVOJČICOM (11) IZ PRIŠTINE: Monstrumi su je silovali duže od GODINU DANA

Autor:

Hronika

05.09.2022

15:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinioci, nažalost, još nisu svi uhapšeni, kaže ministar unutrašnjih poslova.

JEZIVO OTKRIĆE U SLUČAJU IŽIVLJAVANJA NAD DEVOJČICOM (11) IZ PRIŠTINE: Monstrumi su je silovali duže od GODINU DANA

Foto: Shutterstock

Kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, saopštio je danas da prve informacije pokazuju da je 11-godišnja devojčica, koja je silovana tokom juna i avgusta ove godine, bila silovana mnogo duže - više od godinu dana, prenosi Kossev.

Dželjalj Svečlja je na konferenciji održanoj danas rekao da je od načelnika Kosovskog policijskog inspektorata zatražio da svi policijski službenici uključeni u ovaj slučaj, budu pozvani kao svedoci kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.

Republika

Foto: Instagram/Igor Jurić

Silovatelji

On je rekao da odgovorne institucije nisu zaštitile žrtvu, ali je izrazio uverenje da će svi propusti biti identifikovani, a da oni koji su odgovorni, budu kažnjeni, piše Koha.

- Prve indicije ili informacije su da je ova maloletnica silovana više od godinu dana. Zahtev sam uputio direktno načelniku Policijskog inspektorata Kosova kako bi svi koji su uključeni u ovaj slučaj mogli biti pozvani kao svedoci, kako bi institucije Kosova i javnost bili na pravi način informisani o tome šta se desilo, šta su institucije preduzele i šta će preduzeti. Takođe i da se što pre izađe sa nalazima ovog izuzetno teškog slučaja - kaže Svećlja.

- U ovaj slučaj uključeni su Tužilaštvo, Centri za socijalni rad, Policija ili Kosovska agencija za forenziku. Sve dosadašnje informacije nam govore o uzastopnim propustima nadležnih institucija da prvo zaštite ovu maloletnicu, a zatim da identifikuju šta se dogodilo, ali i da identifikuju počinioce koji, nažalost, još nisu svi uhapšeni - rekao je on.

Dana 27. avgusta, pet osoba, od kojih su dve odrasle i tri maloletne osobe, navodno je seksualno zlostavljalo 11-godišnju devojčicu, kako se sumnja, u intervalu od sedam sati.

Slučaj je izazvao ogromne reakcije.

Kasnije je otkriveno da je ista devojčica silovana i bila žrtva trgovine i u junu ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vesna

05.09.2022 16:48

Ovo govori o tpme kakva je to drzava, gomila nepismenih ljudi i idiota, nesposobnjakovici u svakom smislu