RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA PETORICOM SRBA: Iživljavali su se nad STARCIMA, tukli ih SEKIROM i ukrali 100.000 evra!

Autor:

Hronika

03.09.2022

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petorica Srba su opljačkali bračni par u Austriji i naneli im telesne povrede, nakon čega je za njima raspisana međunarodna poternica.

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA PETORICOM SRBA: Iživljavali su se nad STARCIMA, tukli ih SEKIROM i ukrali 100.000 evra!

Foto: Tanjug/AP

Austrijska policija

Za državljanima Srbije Srđanom Đorđević (29), Dejanom Ristić (43), Slobodanom Milenković (44), Vuletom Radosavljevićem (47) Austrija je raspisala međunarodnu poternicu zbog sumnje da su sa još trojicom saučesnika, koji su uhapšeni, 23. januara 2022. godine oko 21.20 sati ušli u stan u Beču gde živi stariji bračni par i oteli im 100.000 evra u novcu i nakitu.

Kako navode tamošnji mediji, razbojnici su nosili kapuljače i ušli su u stan u kom se nalazio bračni par. Oni su sekirom napali muškarca (82) koji je sedeo u dnevnoj sobi. Pokušavajući da izbegne udarac u glavu, muškarac je zadobio teške povrede šaka i stopala.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Austrijska policija

Upkos pokušajima napadača da spreče starca da priča, da se nešto dešava u dnevnoj sobi čula je njegova supruga (78) koju je na vratima dočekao jedan od napadača.

Oni su je, navode austrijski mediji, odvukli u radnu sobu gde su joj uz reči: "Novac, novac! Zlato, zlato!", naterali da iz fioke izvadi novac i preda im.

Nakon toga, razbojnici su žrtve odvukli do sefa, međutim, od straha bračni par nije uspeo iz prvog pokušaja da ga otvori, što je jednog od napadača iznerviralo te je starca udario tupim delom sekire.

Napadači su pokupili gotovinu, zlato i nakit, a žrtve vezali povodcem za pse, raznim delovima odeće i strujnim kablovima i rekli im da budu tihi, ne bili uspeli da pobegnu sa lica mesta.

Starica je uspela da se izvuče iz okova i da pozove policiju.

Ovaj bračni par zadobio je prelome kostiju, modrice, posekotine po rukama i nogama, zbog čega im je bilo neophodno bolničko lečenje.

Tri počinioca uhvaćena, za četvoricom se traga

Muškarac (28) koji je kupio vozilo za bekstvo, ubrzo je uhapšen zajedno sa 48godišnjim počiniocem.

Obojica su ispitani i negirali su izvršenje ovog krivično dela, mešutim, 28godišnjaku je određen pritvor.

Treći muškarac (43) uhapšen je u Hrvatskoj i on je početkom avgusta izručen Austriji gde je priznao krivično delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

03.09.2022 14:20

Debili, koliko treba imati mozga da od obicne pljacke dodjes do pokusaja ubistva i nanosenja teskih telesnih povreda?