OTKRIVENI NOVI PODACI O RATU MAFIJAŠKIH KLANOVA: Misteriozni GENERAL vođa "škaljaraca"

Autor:

Hronika

31.08.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atentatori na šefa "kavčana" Radoja Zvicera iz kijevskog zatvora imali živu komunikaciju s istaknutim funkcionerom iz Podgorice

OTKRIVENI NOVI PODACI O RATU MAFIJAŠKIH KLANOVA: Misteriozni GENERAL vođa "škaljaraca"

Foto: facebook.com/anton.gerashchenko.7/printscreen

"Škaljarci" koji su u Kijevu pucali na "kavačkog" vođu Radoja Zvicera direktno su komunicirali iz zatvora s najmanje jednim Crnogorcem koji je bio na vezi s tamošnjim istaknutim funkcionerom čiji je nadimak General, razotkrio je Evropol.

Sada se istražuje da li je baš General vukao sve konce "škaljarskog" biznisa i štitio ih u ratu s "kavačkim klanom". Izvesno je da to nije begunac Jovan Vukotić, koji je dosad važio za "škaljarskog" vođu.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

U dešifrovanim porukama sa Skaja Podgoričanin Emil Tuzović i Baranin Stefan Đukić, koji se prethodno prezivao Mandić, dvojica od četvorice Zvicerovih atentatora, a koje su razmenili s muškim doušnikom lociranim u podgoričkom naselju Gornja Gorica, nervozno čekaju rezultate crnogorskih izbora 30. avgusta 2020.

Jasno je iz prepiske da su čekali trijumf opozicije jer im je obećana sloboda kada Đukanovićeva ekipa bude svrgnuta. Atentatori su, prema porukama, duboko verovali Generalu i njegovim ljudima u opoziciji koji su bili u štabovima na izvoru informacija.

Kriminalci poručuju sagovorniku u izbornoj noći, dok se čekaju preliminarni rezultati izbora, kada je neizvesnost bila na vrhuncu, da im je žao što nisu na slobodi jer bi, u suprotnom, naoružani bili spremni za rat s dotadašnjom vlašću.

- Ode im država noćas, ako budu probali da ukradu, spremni smo da se obračunamo. Evo se voze dve interventne kroz naše naselje - piše podgorički doušnik podzemlja, a prenosi M portal.

Republika

Foto: vijesti online/Tanjug/AP

Jovica Vukotić

Tuzović i Đukić s jednog prokrijumčarenog telefona direktno iz zatvora u Kijevu podstrekivaju saradnika da i zapucaju ako zatreba jer su snabdeveni oružjem.

- Ma imate alata, rokajte, braćo. Kako nismo na slobodi da ratujemo noćas, svi bismo bili pod ratnom opremom - stiže poruka iz Ukrajine, na koju crnogorski doušnik srčano odgovara i otvoreno Zvicerovim atentatorima obećava slobodu:

- Bićete, bože zdravlja, na slobodi brzo svi, brate moj.

Osim tekstualnih poruka, "škaljarske" ubice su slale i fotografije iz zatvora, na kojima je i srpski kriminalac Milan Branković pored Tuzovića i Đukića. Pobedu Demokratskog fronta njih trojica su u kijevskom zatvoru proslavila uz alkohol, koji su, takođe, prokrijumčarili, a Branković se ponosno slikao s tri podignuta prsta, dok je njima saradnik iz prestonice Crne Gore pokazao da bakljadom proslavlja pobedu opozicije.

FBI dolazi u Crnu Goru

Iz MUP Crne Gore je juče zvanično saopšteno da se očekuje dolazak tim Federalnog istražnog biroa (FBI), koji će pomagati u bitnim istražnim postupcima. Crnogorci su tražili pomoć Amerike u očekivanju da će njihovi stručnjaci razotkriti i pozadinu nedavnih sajber napada u Crnoj Gori.

Slikani u zatvorskoj sobi za rekreaciju

Tuzović, Đukić i Branković su se fotografisali u zatvorskoj sobi za rekreaciju, pored stola za stoni tenis i s reketima koji se vide u pozadini, uz brojne druge improvizovane sprave za vežbanje.

U jeku ratnih pohoda ruskih snaga na Ukrajinu pojavila se informacija da će Ukrajina pustiti ne samo bivše vojnike iz zatvora već i one koje se pokaju, pa se spekulisalo da će i četvorica Srba i Crnogoraca koji su 2020. pokušala da ubiju Zvicera iz zatvora krenuti naoružana da ratuju s Rusijom.

Sva četvorica Zvicerovih atentatora - Petar Jovanović, Milan Branković, Stefan Đukić i Emil Tuzović su navodno uputili zahtev da ih puste iz zatvora da bi branili Ukrajinu.

Kriminalci teže vojnom ustrojstvu

Nadimak General, koji definitivno govori o dominantnoj osobi, budući da se radi o visokom činu u vojsci i policiji, ne spominje se prvi put na Skaju u komunikaciji Zvicerovih atentatora s doušnikom u Crnoj Gori. Isto ime na Skaju Evropol je otkrio i u prepiskama Filipa Golubovića, kriminalca iz Berana s prljavim inspektorom Božidarom Stolićem, kao i dogovorima klana Belivuk-Miljković, odgovornog za seriju monstruoznih ubistava i zločina. Takođe, u dešifrovanim porukama navodi se i Kapetan, za kojeg sada znamo da je bio Mile Radulović, žrtva "kavačkog klana". Spekuliše se da je zbog promena kriminalnog tabora i cinkarenja Radulović platio glavom, što je i najčešći razlog za smaknuća kriminalaca od ruke dojučerašnjih partnera u zločinu.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading