ČETIRI FATALNE GREŠKE EGZEKUTORA S PAGA: Ubicu nišanili dok je pucao u Vlaovića

Autor: Republika

Hronika

30.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimci s lica mesta, kao i ponašanje Duška Tanaskovića posle atentata, navode na zaključak da je bio ucenjen

ČETIRI FATALNE GREŠKE EGZEKUTORA S PAGA: Ubicu nišanili dok je pucao u Vlaovića

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković

Srpski ubica Duško Tanasković (28) iz Kragujevca napravio je četiri fatalne greške prilikom likvidacije "škaljarca" Gorana Gora Vlaovića (38) iz Herceg Novog i na osnovu toga istražni organi sumnjaju da je bio ucenjen da baš tog 25. avgusta smakne Vlaovića. I nije greške počinio samo on, nego i njegovi pomagači i tiper koji je bio na licu mesta, kojeg su kamere takođe snimile.

Ubistvo je, prema oceni stručne, ali i šire javnosti, počinjeno potpuno amaterski jer ubica sebi nije obezbedio ni minimalnu pozadinu, odnosno šansu da zločin ostane nerazrešen. Policija i tužilaštvo vrše pritisak da Tanasković otkrije nalogodavce i razlog ubistva i na čijem je nišanu mogao da bude dok je pucao u zloglasnog Novljanina.

Republika

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanastković

Tanasković je Vlaovića upucao iz pištolja glok bez prigušivača, što je uznemirilo više od 20 meštana i turista na ostrvu Pag i odmah je uočen u begu. Dok je Vlaović padao pogođen u vrat, ubica s belim kačketom, koji ga je do izlaska iz kluba čekao pored kioska, pobegao je munjevito, ali se za trideset sekundi vratio da se uveri da žrtvi nema spasa. Ubrzo su usledile nove greške počinioca zločina, koje su ga i predale u ruke hrvatskoj policiji.

- Tanasković je cupkajući čekao uz kiosk da Vlaović s devojkom i društvom izađe iz provoda u popularnom klubu. Kamere su ga sve vreme snimale, a on se nije obazirao na njih. Bukvalno je delovalo kao da mu je to jedini zadatak i da ništa nije važno. Sve govori da je bio nateran da upuca Vlaovića, bez obzira na to da li će posle biti uhapšen pošto je na licu mesta bilo mnogo ljudi. Kada ga je upucao, čuo se prasak jer se nije potrudio ni da obezbedi oružje s prigušivačem. Tanasković nije pobegao glavom bez obzira, nego se u istom minutu vratio na lice mesta da se uveri da je Vlaović usmrćen i tada su ga očevici opet videli, kao i trasu njegovog bekstva. Potom je napravio i narednu veliku grešku, kada je o kamen počeo da lomi mobilni telefon da bi zabaškario komunikacije koje su ostale zabeležene - kaže izvor iz istrage.

Republika

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanastković

Bivši obaveštajac Boža Spasić kaže da ubice pred sobom imaju samo jedan cilj i da je to eliminacija naznačene mete. Njega ne čudi što se Tanasković vratio da osmotri žrtvu.

- Rizik profesionalnih i poluprofesionalnih ubica je upravo što nakon nakon "uspešnog" posla mogu praviti greške, zbog kojih budu uhapšeni na licu mesta. Neke ubice su imale pravilo da se nakon ubistva i bekstva vrate i gledaju uviđaj. Po svoj prilici, ubica je imao logističku podršku nekog iz hrvatskog podzemlja koji je trebao da ga "očisti", ali se pomagač izgleda pre vremena udaljio s mesta ubistva i time stvorio totalni haos kod ubice jer nije znao šta da radi - rekao je Spasić za Srpski telegraf.

Pištolj kojim je ubijen Vlaović

Oružje kojim je ubijen "škaljarac" Goran Vlaović glok pripada austrijskim poluautomatskim pištoljima, čiji je prvi praktičan model razvijen 1980. Ove pištolje odlikuje preciznost, pouzdanost, trajnost, veliki kapacitet okvira bez obzira na kalibar, otpornost na koroziju, klimatske uslove i mehanička delovanja. Pored toga, jednostavan je za održavanje, ima mali broj delova (od 33 do 34) i malu težinu. Danas se pištolj glok prodaje u više od 100 zemalja sveta, a, kao službeno i policijsko oružje, koristi se u više od 60 zemalja.

Republika

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Hrvatski specijalac

Meta bio Filip Korać

Policija i bezbednosne strukture iz našeg regiona ispituju kretanje Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića, jer je, prema nekim pretpostavkama, "kavački klan" na Pagu imao spreman metak i za njega.

Ime krtice u telefonu ubice

Mobilni telefon koji je Tanasković pokušao da slomi o kamen, nedaleko od mesta zločina, poslat je na veštačenje, a, prema našim saznanjima, policija je za petama "kavačkoj" krtici koja je prodala Vlaovića izvestivši egzekutora o njegovom kretanju.

Republika

Foto: Printskrin/Tviter/@larakorft1

Ubistvo Gorana Vlaovića

Odbijena kaucija

Hrvatski mediji izvestili su da je porodica ubice sa Zrća ponudila je kauciju od 100.000 evra u zamenu da se Tanasković brani sa slobode. Nadležni sud u Zadru je taj predlog odbio i Srbin ostaje iza rešetaka u Hrvatskoj. Kako saznajemo, ubica se u dosadašnjoj istrazi zločina branio ćutanjem. Inače, Tanasković je, prema navodima upućenih, godinama poznat policiji kao razbojnik, lopov i narkoman. Za njim je od letos crnogorska policija tragala zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu "škaljarca" Milića Minje Šakovića u Budvi.

Sahrana Vlaovića u Beogradu

Ubijeni "škaljarac" koji je odgovarao za nekoliko ubistava u Srbiji i Crnoj Gori najverovatnije će biti sahranjen u Beogradu. Iz rodnog Herceg Novog, kao mlad, doselio se u srpsku prestonicu, odakle je širio kriminalni uticaj.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Vlaović

Voleo je život na visokoj nozi i najviše vremena provodio u Italiji i na Ibici, gde je navodno imao i kuću, u koju je dovodio starlete s kojima je bio u vezi. U trenutku ubistva bio je s Draganom Banić. Vozio je ferari i nosio garderobu najskupljih brendova. Vlaovićev ujak bio je Dragoljub Đuričić, naš priznati bubnjar, koji je iznenada preminuo prošle godine.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading