IZ RANA SU JOJ IZLAZILI CRVI, NEPOKRETNU SU JE OSTAVILI DA UMRE: HOROR priča iz Majdanpeka podigla Srbiju na noge!

Autor:

Hronika

28.08.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Seoski lekar je, saznaje se, ustanovio da je žena u veoma lošem stanju i "dosta zanemarena".

IZ RANA SU JOJ IZLAZILI CRVI, NEPOKRETNU SU JE OSTAVILI DA UMRE: HOROR priča iz Majdanpeka podigla Srbiju na noge!

Foto: RINA

Hitna pomoć zbrinjava povređene

Do medija je stigla informacija da je žena od 59 godina iz sela nadomak Majdanpeka u veoma teškom zdravstvenom stanju i da je zbog totalnog zanemarivanja porodice počela živa da truli, a da joj iz rana na telu izlaze crvi.

Odmah je obavešten lokalni Centar za socijalni rad, koji je dao hitan nalog seoskom lekaru da ode na adresu i proveri istinitost tvrdnji izvora.

Ono što je tamo pronašao može da se uporedi s najstrašnijim scenama u horor filmovima.

Nakon potvrde o istinitosti podataka koje su meidji dobili, sa ovim nehumanim slučajem je upoznata i policija.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Republika

Hitna pomoć

Kako se saznaje, žena je sada zbrinuta u Opštoj bolnicu u Majdanpeku, gde o njenom trenutnom stanju nisu ništa rekli zbog zaštite podataka o pacijentima.

A šta se desilo pa je doživela tako strašnu sudbinu?

Izvor blizak porodici kaže da se ona u januaru šlogirala, a nedugo zatim je zbog komplikacija ostala nepokretna. Uvidom u dokumentaciju saznalo se da je krajem marta primljena u Zdravstveni centar u Negotinu, u koji je stigla s uputom izabranog lekara za hospitalizaciju.

U statusu pacijentkinje navodi se da je prisutan levi centralni facijalis, otežan govor, kao i da samostalan hod nije moguć.

– Klinički nalazi i dopunska ispitivanja pokazali su da se radi o stanju infarkta mozga s posledičnom levostranom slabošću, poremećajem govora i mentalnim smetnjama – navodi se u izveštaju, uz konstataciju da je pacijentkinja odbila bolničko lečenje.

Otpuštena je na kućno lečenje, koje, prema rečima sagovornika, nije bilo adekvatno.

– Tako bolesna je smetala ukućanima, pa ju je njen nevenčani suprug sa svojom decom smestio u ostavu, koja je dozidani objekat kuće u kom su ranije držali zimnicu. Tamo je hladno, promaja je, sve je prljavo. Nisu je ni kupali, ulepila se i usmrdela. Samo su je prskali sprejom kada se pojavio dekubitis (rane od ležanja, prim. aut). Njen muž je inače dan pre nego što je pronađena, odnosno nakon što je Kurir pozvao nadležne, išao kod lekara po recept za svoju terapiju, ali nije pomenuo doktoru da njegovoj supruzi iz rana izlaze crvi. Verovatno ju je ostavio u toj ostavi misleći da će da umre, a bili su im gadni ti crvi, pa je nisu uopšte ni čistili – navodi izvor.

Centar za socijalni rad Majdanpek zvanično je odgovorio da nisu u mogućnosti da daju informacije o ovom slučaju, jer im je direktorka na odmoru. Ipak, kako se saznalo, socijalna radnica je u četvrtak alarmirala seoskog lekara, koji je otišao u kuću, zatekao ženu u teškom, polusvesnom stanju. Ambulantnim kolima je hitno prebačena u Opštu bolnicu Majdanpek, gde se sada nalazi na lečenju.

Lekari opšte bolnice, u kojoj je smeštena, ustanovili su da je dovedena praktično bez svesti, a sumnja se da se dogodio još jedan moždani udar, zbog čega joj rade dodatne analize. Uočena je velika dekubitalna rana na desnoj potkolenici, koja je očišćena. Ženi su dati antibiotici, a osim problema s ranama ima i tešku ginekološku infekciju zbog nekupanja. Pod nadzorom je lekara jer je životno ugrožena.

Ona je inače primalac socijalne pomoći jer je nezaposlena i živi u vanbračnoj zajednici sa suprugom i njegovom decom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

29.08.2022 07:35

Šlogirala se, samostalno hodanje nije moguće ali su je otpustili na kućno lečenje...slika našeg zdravstva. Kako će porodica njoj da pomogne, bitno je da su je lekari otpisali..