UBICI ŠKALJARCA PRETI 50 GODINA ZATVORA! Misica dala izjavu u policiji!

Autor:

Hronika

27.08.2022

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubici škaljarca preti 50 godina zatvora zbog likvidacije na Pagu!

UBICI ŠKALJARCA PRETI 50 GODINA ZATVORA! Misica dala izjavu u policiji!

Foto: Tanjug/HINA/ ZVONKO KUCELIN, Instagram/ dragana_banic

Duško Tanasković (28) iz Kragujevca, koji se sumnjiči da je u četvrtak na Pagu ubio "škaljarca" Gorana Vlaovića (38), u petak je u pratnji policije naoružane dugim cevima doveden na saslušanje u državno tužilaštvo u Zadru. Za ubistvo na popularnoj plaži Zrće, prema hrvatskom zakonu, preti mu kazna od 10 do 50 godina zatvora. Kako je otkriveno, za Tanaskovićem je i Crna Gora raspisala poternicu, i to zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Milića Minje Šakovića u junu u Budvi.

Njemu je u petak istražni sudija odredio jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva, potvrdio je njegov branilac Vinko Gulišija.

- On je izneo odbranu, a sud mu je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bega. Kakvu odbranu? Ćutao je, i to je odbrana - rekao je advokat za Jutarnji list i dodao da su hrvatski mediji objavili da je Goran Vlaović bio uplašen za sopstvenu bezbednost i da je Crnu Goru napuštao jednom godišnje, i to da bi sa devojkom Draganom Banić letovao na Pagu. Vlaović je jednom godišnje napuštao Crnu Goru, i to da bi letovao na Zrću, kako bi ispunio želju devojke s kojom je bio u vezi i koja obožava da letuje u ovom mestu. Navodno je sa sobom uvek vodio telohranitelje, prenosi hrvatski Jutarnji list.

- Moj klijent je u jako lošem stanju, psihički je loše, zato nije izneo odbranu. Sada je bitno da se obave veštačenja, a kad vidimo rezultate, onda ćemo videti kakvu ćemo odbranu složiti - rekao je on.

Kako portal 24sata.hr saznaje, odbrana Kragujevčanina ponudila je 100.000 evra kao jemstvo za puštanje da se brani sa slobode, ali je sud to odbio. Vlaović je u društvu devojke, srpske manekenke i misice Dragane Banić, izašao iz noćnog kluba, kada mu je Tanasković s kačketom na glavi prišao s leđa i u njega iz "gloka" ispalio jedan hitac, a potom pobegao. Tokom pokušaja bekstva bacio je pištolj, koji je policija pronašla i brzo ga uhapsila.

- Tanasković je policiji jedino rekao da zna da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog škaljarca Milića Minje Šakovića. Šaković je ubijen 17. juna u Budvi, a egzekutor mu je takođe prišao s leđa u jednom restoranu, ispalio mu nekoliko hitaca u glavu i pobegao. Tanasković je inspektorima zadarske policije rekao da on nema veze s tim ubistvom i da je bio u Kragujevcu i vadio nova lična dokumenta na dan kad se dogodilo ubistvo u Budvi - preneo je hrvatski Jutarnji list.

Kako navode, Tanasković je na saslušanju u policiji naveo i da je kao maloletnik bio u zatvoru, i da je odslužio ukupno pet godina robije zbog razbojništva i imovinskih delikata.

Manekenka Dragana Banić, koja je bila u dugogodišnjoj vezi s Goranom Vlaovićem, rekla je za Kurir da i dalje ne može da dođe sebi od šoka.

- Nije mi dobro, nisam ništa bolje nego juče. U policijskoj stanici sam, ne mogu da pričam. Mnogo mi je teško, ne mogu da dođem sebi - ponavljala je uplakana devojka.

Hrvatska policija potvrdila je da se ne isključuje mogućnost da je reč o naručenom ubistvu i da je likvidacija Vlaovića nastavak obračuna kavačkog i škaljarskog klana, koji je počeo još 2014. i do sada odneo više od 50 života. Sagovornici lista ne isključuju mogućnost da je Tanasković učestvovao u još nekim likvidacijama i da je bio plaćenik suprotstavljenog kavačkog klana.

- I ubijeni Vlaović, kao i Šaković, bili su bliski škaljarskom klanu. Hrvatska policija od trenutka kada se zločin dogodio razmenjuje informacije sa srpskim i crnogorskim kolegama. Jasno je da je reč o kriminalnom obračunu i da se rat klanova preselio na područje Hrvatske. Istraga o ubistvu Vlaovića i dalje traje, policija pokušava da utvrdi da li je imao pomagače, kao i kada i na koji način je Tanasković ušao u Hrvatsku, ali i s kim je održavao kontakte, odnosno od koga je primao instrukcije - otkriva izvor lista iz istrage.

Prema njegovim rečima, nema dileme da je Tanasković neko vreme pratio žrtvu i čekao pogodan trenutak da mu puca u glavu. Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se da se posle zločina vratio do žrtve, verovatno kako bi se uverio da je mrtav, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading