ZVICER DAO 50.000 EVRA ZA GLAVU ŠKALJARCA: Novi detalji mafijaške likvidacije na Pagu

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kragujevčanin Duško Tanasković (28), osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića (38), imao saučesnike zadužene za logistiku.

ZVICER DAO 50.000 EVRA ZA GLAVU ŠKALJARCA: Novi detalji mafijaške likvidacije na Pagu

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Policije Hrvatske, Srbije i Crne Gore sprovode zajedničku istragu nakon mafijaške likvidacije pripadnika "škaljarskog klana" Gorana Vlaovića (38) iz Crne Gore na ostrvu Pag, a prema prvim informacijama, ovo ubistvo naručio je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i za njega izdvojio 50.000 evra, nezvanično se saznaje. U organizaciji zločina, naime, učestvovalo je nekoliko ljudi, a samo je Duško Tanasković (28) iz Kragujevca bio zadužen za izvršenje.

On je uhapšen odmah nakon što je u Vlaovića u četvrtak, oko šest sati, ispalio smrtonosni hitac ispred kluba "Noa", u kojem je žrtva bila sa prijateljem i devojkom.

Kako se vidi na snimku nadzorne kamere, na hrvatskoj plaži Zrće u vreme zločina prolazio je veći broj ljudi koji su se vraćali sa festivala Sonus, a među njima je bio i Vlaović sa prijateljem, dok je njegova devojka Dragana Banić, bivša misica i učesnica rijalitija "Parovi", bila u neposrednoj blizini. U jednom trenutku se vidi kako Goranu pritrčava mladić s belim kačketom i u njegov potiljak s leđa ispaljuje jedan metak. Vlaović je pao na zemlju, a ubica se nakon nekoliko sekundi vratio da vidi da li ga je ubio i odmah odjurio.

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Hapšenje Duška Tanaskovića

Zadarska policija odmah je blokirala kraj i sustigla osumnjičenog Duška Tanaskovića. On se na jučerašnjem saslušanju branio ćutanjem, pa mu je određen jednomesečeni pritvor zbog opasnosti od bekstva, a njegova porodica angažovala je splitskog advokata Vinka Gulišiju, koji je sudiji predložio da se Tanasković pusti uz kauciju od 100.000 evra. Sud je to odbio.

Prema nezvaničnim saznanjima, iza kriminalnog obračuna na hrvatskom ostrvu stoji odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer.

- Izgleda da je Vlaović samo jedan u nizu neprijatelja iz suparničkog, "škaljarskog", klana, koji je morao da plati glavom zbog konkurencije u švercovanju narkotika. Zvicer je za ovu likvidaciju formirao grupu od troje ili četvoro članova, među kojima je bio i Tanasković, koji je bio zadužen za pucanje, a ostali za logistiku - ispričao je naš izvor blizak istrazi.

Prvi podaci iz istrage kažu da je u Gorana pucano iz pištolja glok, ali i da je ubica napravio fatalnu grešku kada se vratio na lice mesta da proveri stanje žrtve, što je omogućilo policiji da kupi vreme i odmah ga uhapsi.

Advokat Kragujevčanina Vinko Gulišija otkrio je juče hrvatskim medijima da će tokom istrage biti ispitano 11 ili 12 svedoka i da nijedna zemlja još nije zatražila Duškovo izručenje.

Tanasković je nakon hapšenja u policiji izjavio da zna da je na poternici Crne Gore zbog sumnje da je pomagao ubici "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ali da nije kriv za taj zločin jer je tog 17. juna bio u Kragujevcu da bi izvadio nova lična dokumenta. S druge strane, na pitanja o ubistvu Vlaovića branio se ćutanjem. Duško je policajcima otkrio i da je još kao maloletnik bio u zatvoru, te da je odslužio ukupno pet godina zatvora zbog krađa i razbojništva.

Ubijeni "škaljarac" u Hrvatsku je ušao preko mora, a kod sebe je imao ispravne crnogorske dokumente. Njegova devojka izjavila je da su bili na odmoru.

Minja likvidiran kao Vlaović

Republika

Foto: printskrin

Minja Šaković

"Škaljarac" Milić Minja Šaković, s čijim ubistvom se Tanasković dovodi u vezu, likvidiran je 17. juna u Budvi, dok je sedeo u restoranu. Egzekutor je i njemu prišao s leđa i u glavu mu ispalio nekoliko smrtonosnih hitaca. Već u prvim danima istrage za ovo krivično delo sumnja je pala na pripadnike "kavačkog klana".

Ludilo kao strategija odbrane

Advokat Duška Tanaskovića Vinko Gulišija izjavio je juče nakon saslušanja ispred hrvatskog tužilaštva da je njegov branjenik u veoma lošem psihičkom stanju.

- On je psihički veoma loše i ima i zdravstvene tegobe, zato nije izneo odbranu. Delo je iz teškog ubistva prekvalifikovano u obično. Bitno je da se obave sva veštačenja, onda ćemo biti pametniji. Žalićemo se. U Zadru ima dovoljno uslova za njegovu bezbednost - istakao je Gulišija.

Devojka ubijenog slikala se s Džonijem Depom

Republika

Foto: Instagram/dragana_banic

Dragana Banić

Dragana Banić, devojka ubijenog Gorana Vlaovića, javnosti je postala poznata kao učesnica rijalitija "Parovi". Njeno ime dovođeno je u vezu s brojnim fudbalerima. Inače, na njenom Instagram nalogu nema fotografija s Vlaovićem niti je poslednjih dana objavljivala fotografije sa ostrva Pag. Radila je i kao manekenka, a na njenom profilu na društvenim mrežama je i fotografija s glumcem Džonijem Depom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sarkovracar

26.08.2022 21:18

Ajde hrvati batinom i mucenjem od ubice da prizna od kad se rodio sta je zla napravio i plus dozivotna to jedni spas za pravdu

SREČKO Šubaša

27.08.2022 05:42

Počivao u miru božjem sućut obitelji i prijateljima