OPSADNO STANJE I DUGE CEVI U ZADRU! Lisice na rukama, osumnjičenog za ubistvo Škaljarca policija dovela u sud! (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

26.08.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadarska policija je zbog likvidacije 38-godišnjeg Crnogorca ispred noćnog kluba na Pagu kazneno prijavila 28-godišnjeg državljanina Srbije kojega tereti za teško ubistvo na posebno okrutan ili krajnje podmukao način zbog čega mu preti od 10 do čak 50 godina zatvora.

OPSADNO STANJE I DUGE CEVI U ZADRU! Lisice na rukama, osumnjičenog za ubistvo Škaljarca policija dovela u sud! (FOTO)

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Duško Tanasković

Uhapšenog Duška Tanaskovića, koji je prema neslužbenim informacijama osumnjičen za ubistvo Gorana Vlaovića, očekuje ispitivanje u tužilaštvu, a potom i ročište kod sudije istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

Tokom jutra on je doveden u Zadar, a pratila ga je gomila policajaca s dugim cevima.

Obračun crnogorskih narkoklanova

Tanasković se, po rečima njegovog branioca, do sada branio ćutanjem ne otkrivajući motive i okolnosti zločina. Prema pisanju medija reč je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog.

Jutarnji list navodi da je Tanasković policiji kazao tek da za njim traga crnogorska policija jer ga sumnjiče za pomaganje egzekutoru istaknutog "škaljarca" Milića Minje Šakovića, ubijenog sredinom juna u Budvi, ali da on nema veze s tim zločinom. Rekao je i da je već bio u zatvoru te da ima mentalnih problema.

U policiji kažu da je uhapšeni u četvrtak oko 6 sati ispred noćnog kluba na plaži Katarelac u Kolanjskom Gajcu, s unapred stvorenom zločinačkom namerom i obučen kako bi prikrio svoj identitet, sačekao i prišao s leđa 38-godišnjaku.

Tada je iz neposredne blizine u svoju žrtvu ispalio hitac iz pištolja i potom otrčao s mesta zločina.

Ubica ubrzo uhvaćen, pronađen i njegov pištolj

Mediji su objavili niz iskaza svedoka da je ubica žrtvi pucao u glavu dok su posetioci izlazili iz noćnog kluba. Od zadobijenih povreda Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema bolnici.

U policiji kažu da je brzom i koordiniranom akcijom osumnjičeni sprečen u begu te u kratkom roku priveden u službene prostorije. Na mestu zločina usledio je očevid u kojem su prikupljeni brojni dokazi, a pronađen je i ubicin pištolj.

"Tokom sprovođenja kriminalističkog istraživanja ostvarena je intenzivna međunarodna policijska ssradnja kako bi se prikupili podaci o osobama značajni za kriminalističko istraživanje, a za osumnjičenim državljaninom Srbije je na snazi raspisana međunarodna potraga", prenela je policija zahvaljujući građanima na kvalitetnim informacijama koje su bile od koristi u hvatanju počinioca.

Za ubijenog Vlaovića mediji navode da je zbog straha od likvidacije samo jednom godišnje napuštao Crnu Goru te da je uz sebe uvek imao telohranitelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading