ŠARIĆEVI POLICAJCI ŽIVE U KUĆI NA TRI SPRATA: Dušica i Danijel u kući velikoj kao kasarna

Autor:

Hronika

23.08.2022

19:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnik UKP i njegova supruga iz BIA poseduju stambeni objekat na Ceraku veličine skoro 1.000 kvadrata

ŠARIĆEVI POLICAJCI ŽIVE U KUĆI NA TRI SPRATA: Dušica i Danijel u kući velikoj kao kasarna

Foto: Privatna arhiva

Danijel Jovanović (41) zvani Paja, pripadnik UKP, i njegova supruga Dušica, službenica BIA, uhapšeni početkom avgusta zbog šverca droge i pranja miliona evra za "kavački klan", žive u ogromnoj porodičnoj kući s prizemljem i tri sprata, ukupne površine do čak 1.000 kvadrata!

Protiv supružnika je zvanično pokrenuta finansijska istraga i moraće da dokažu kako su stekli imovinu, kao i odakle im novac u gotovini.

Reporteri Republike su bili na adresi Jovanovića, gde nas je majka uhapšenog obaveštajca dočekala vrlo neprijateljski, ponosno ističući da je cela zgrada njihova.

- Smesta prestanite da slikate. Odakle vam pravo da slikate privatni posed?! Čujete li me, ovo je privatni posed. Ko vas je poslao - vikala je plavokosa gospođa koja nam se bez dvoumljenja predstavila.

- Da, ja sam Danijelova majka. Pa šta ako su on i Dušica uhapšeni? Zašto slikate kuću, nemate pravo - besnela je žena, a njeni mali unuci su reportere i prolaznike mrškali s terase na poslednjem nivou zgrade, a koji pripada uhapšenom paru.

Impozantno stambeno zdanje u beogradskom naselju Cerak nalazi se na raskrsnici, tako da se prostire između dve ulice, a porodica Šarićevih saradnika poseduje i prostrani poslovni prostor s prizmeljem i spratom, koji trenutno nije u poslovnoj funkciji. S gornjeg nivoa te zgrade posmatrala nas je mlada devojka koja je ubrzo izašla na ulicu iz svog dvorišta zajedno sa starijim parom, za koji, shodno njihovim komentarima, pretpostavljamo da su roditelji uhapšene Dušice.

- Moramo decu da branimo od laži koje im se pripisuju, svi smo obrukani, oni, deca, mi. Gubite se odavde - dopunjavajući se, vikali su na nas. Na to je devojka istupila i stala ispred nas, negirajući navode medija da su policijski obaveštajac i službenica BIA novac stečen švercom kokaina za "kavački klan" ulagali u nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori kupivši najmanje pet stanova ukupne vrednosti oko dva miliona evra, kao i da su supružnici, kao paravan, vodili na puteve i svoju decu. Istraga je navodno pokazala da su milion evra odneli i u Hrvatsku.

Republika

Foto: Tanjug

Darko Šarić

- Evo ja ću da kažem da sve lažu. Moji otac i majka nisu krivi jer oni nisu saradnici nikakvog klana. Ja znam šta su radili, šta imaju i kako živimo - kazala je ljutito ćerka uhapšenog bračnog para Jovanović.

Ipak, prema informacijama do kojih je došla Republika Jovanović je počeo da sarađuje s policijom.

- Odmah po hapšenju Jovanović je počeo da sarađuje. Izneo je veliki broj detalja o radu s vrhom "kavačkog klana", kao i na koji način je prikupljao i prevozio novac od droge - navodi naš izvor.

Jovanović je, navodno, tvrdio da je dugogodišnji poznanik narko-bosa iz Pljevalja Darka Šarića i da zna njegovu ulogu u pranju para i švercu droge iz Južne Amerike u Evropu.

- Rekao je da dobro zna s kim je Šarić u kontaktu i na koji način je učestvovao u kriminalnim poslovima. Naveo je da u ekipi nije slučajno bivši policajac Milivoj K., koji je ranije radio za Šarića kao vratar, ali je kasnije unapređen u švercera droge. Potom je govorio i o svojim kolegama iz policije i tvrdio da će otkriti koliko krtica ima u MUP koje su radile pod kontrolom kriminalaca. Medutim, podvukao je da neće progovoriti dok mu se ne obeća manja zatvorska kazna - objašnjava naš sagovornik.

Kuću dograđivali i budžili kovanim gvožđem

Komšije kažu da su se Danijel i Dušica pristojno ponašali, a da su vozili dobre automobile koje su parkirali uz ulicu blizu svoje kuće, u koju su stalno ulagali. Nedavno su na svom spratu, prema rečima suseda, postavili i ograde od kovanog gvožđa i sredili terasu, na kojoj se vidi velika ljuljaška.

- Ja sam se pre više godina doselila u kraj, a ta kuća je postojala, odnosno bila je sagrađena. Posle je dozidana i rađena joj je fasada. Inače, ne vidim da se Jovanovići druže s nekim od komšiluka jer su oko njih sve stambene zgrade i samo se s ponekim pozdravljaju, ali imaju veliku familiju, koja ih obilazi. Deca imaju koš u dvorištu i mini vozni park, kao mnogo igračaka - ispričala je komšinica.

Odavali policijske tajne Zviceru i Belivuku

Danijel i Dušica su uhapšeni zbog sumnje da su, prema nalogu vođe "kavčana" Radoja Zvicera i Darka Šarića, posredstvom Ljuba Milovića, crnogorskog policajca koji se nalazi u bekstvu, bili umešani u šverc kokaina iz Južne Amerike u Evropu prekookeanskim brodovima, kao i da su prebacivali novac od prodaje kokaina iz Holandije u Srbiju, a jedan manji deo u Crnu Goru, tako što su keš navodno krili ispod sedišta automobila BMW i golf 6.

Bračni par se sumnjiči da je Zviceru i Veljku Belivuku odavao poverljive informacije iz istrage.

VOZAČ SVE PRIZNAO

S bračnim parom Jovanović uhapšeni su u Šarićev čuvar, bivši policajac Milivoj Kišić (44), i vozač kamiona Ž. F. (34) iz Aranđelovca.

Kišić je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u organizaciji šverca kokaina iz Južne Amerike u zemlje EU i prikupljanju novca od prodate droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru.

Grupa, prema navodima iz istrage, prenosila je novac u iznosu od 1,5 do dva miliona evra, a za svaku turu uzimala bi proviziju 1,5 odsto.

Ž. F. na saslušanju kod tužioca priznao je krivicu i detaljno objasnio kako je tekao šverc narkotika i kako je novac prebacivao, te je pušten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading