VJT: Postoji osnovana sumnja da je PROFESOR SA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA SEKSUALNO UZNEMIRAVAO STUDENTKINJE!

Autor:

Hronika

23.08.2022

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upućen zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Trećem odeljenju Uprave kriminalističke policije, radi provere navoda i prikupljanja informacija koje su od koristi za vođenje krivičnog postupka.

VJT: Postoji osnovana sumnja da je PROFESOR SA ARHITEKTONSKOG FAKULTETA SEKSUALNO UZNEMIRAVAO STUDENTKINJE!

Foto: Republika.rs

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dostavljen izveštaj Uprave kriminalističke policije iz kog proizlazi da postoje osnovi sumnje da je od strane jednog profesora Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na štetu nekoliko oštećenih studentkinja, učinjeno krivično delo Polno uznemiravanje iz čl. 182a Krivičnog zakonika.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je odmah po prijemu predmetnog izveštaja uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Trećem odeljenju Uprave kriminalističke policije, radi provere navoda i prikupljanja informacija koje su od koristi za vođenje krivičnog postupka. Po prijemu potrebnih obaveštenja, ovo tužilaštvo će preduzeti druge radnje potrebne za donošenje konačne odluke u predmetu.

Podsetimo, Republika je pisala o prijavama studentkinja sa ovog fakulteta, o čemu je izjavu za Republiku deo i dekan fakulteta Vladimir Lojanica.

Kako je tada naveo, sve prijave su podnete protiv jednog profesora, čije ime žele da ostave po strani dok se njegova krivica ne dokaže, kao i da je prijava na desetine. 

Sve je krenulo objavama studenata arhitekture, mnogo njih već duže vreme od jednog profesora i jednog asistenta Arhitektonskog fakulteta u Beogradu navodno trpe seksualno nasilje, o čemu su pisali na društvenim mrežama.

Fakultet je tada apelovao da se prijavi svaki slučaj.

U svetlu aktuelnih navoda na društvenim mrežama i u medijima, u vezi sa uznemiravanjem studenata na Univerzitetu u Beogradu - Arhitektonskom fakultetu, apelujemo na sve koji se po ovom pitanju osećaju ugroženo da se obrate povereniku za ravnopravnost Fakulteta na mejl adresu - vesnam@arh.bg.ac.rs - bilo je navedeno u saopštenju fakulteta na sajtu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading