SRBIJU VIKEND ZAVIO U CRNO: Povređeno više od 30 osoba, TRAGIČNO nastradalo petoro (FOTO)

Autor: Republika

Hronika

21.08.2022

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedije su počele da se nižu od noći između petka i subote.

SRBIJU VIKEND ZAVIO U CRNO: Povređeno više od 30 osoba, TRAGIČNO nastradalo petoro (FOTO)

Foto: Pixabay

Sveća

Nedelja u Srbiji počela je "crnim vestima" koje dolaze iz okoline Leskovca. Nina N. je poginula u prevrtanju autobusa koji se vraćao iz Grčke na auto-putu Leskovac-Niš, a povređeno je oko 20 osoba, među kojima i dete.

- Nakon saobraćajne nesreće u Leskovcu u Univezitetski klinički centar u Nišu ukupno je primljeno šesnaest osoba, od toga dvoje dece starosti 12 i osam godina. Nakon pregleda na Klinici za dečju hirurgiju dete starosti 12 godina je zadržano na dalje praćenje i dijagnostičke procedure dok je osmogodišnje dete nakon ukazane lekarske pomoći, pušteno na kućno lečenje. Od 14 odraslih osoba kod jedne, jedne stare 69 godina, sprovedena je hirurška procedura. Jedan pacijent je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju, ostalih 12 je nakon ukazane prve pomoći pušteno na kućno lečenje. Operisana osoba je stabilnih vitalnih parametara, očekujemo da postoperativni tok bude uredan – saopštio je prof dr Goran Stanojević, pomoćnik direktora za hirurška pitanja niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Podsetimo, u autobusu je bilo oko 30 putnika, a prava je sreća da je velik broj ljudi iz autobusa sišlo u Leskovcu.

Mesto sletanja autobusa je od mesta prevrtanja udaljeno nekoliko stotina metara.

Mladi fudbaler (16) poginuo tokom nevremena kod Uba

Mladi fudbaler Nemanja B. (16) poginuo je, a četvoro njegovih prijatelja povređeno je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u petak uveče dogodila u mestu Sovljak nedaleko od Uba, kada je njihov automobil sleteo s puta i prevrnuo se.

Nesreća se dogodila oko 22.30, kada je "audi A6", koji se kretao iz pravca Novaka ka Ubu, izleteo s puta. Pretpostavlja se da je do izletanja došlo zbog neprilagođene brzine i loših uslova na putu, pošto je u to vreme besnelo nevreme. Auto je prešao u suprotnu traku na putu, uleteo u kanal, prevrnuo se i završio na krovu.

Pored nesrećnog Nemanje B. (16), teško su povređeni V. J. (19), J. M. (18) i M. M. (19), dok je devojka I. R. (18), za koju se sumnja da je bila za volanom, mada to za sada nije zvanično potvrđeno, zadobila lakše povrede.

U sudaru kamiona i automobila kod Bajine Bašte poginula jedna osoba

Teška nesreća dogodila se juče na Palučku kod Bajine Bašte.

Prema nezvaničnim informacijama jedna osoba je nastradala.

Poginuo muškarac kod Čačka: Automobilom se zakucao u stub

U čačanskom naselju Trbušani, juče u ranim jutarnjim časovima dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je na licu mesta poginuo vozač putničkog automobila marke pežo.

- Izgledalo je jezivo, auto je išao ka gradu, a onda smo čuli ogroman udarac. On se zakucao direktno u betonski stub od struje i ostao mrtav na mestu. Delovi auta su se nalazili svuda po putu. Pretpostavljam da je zbog klizavog kolovoza izgubio kontrolu. Na sebi je imao radno odelo - rekli su za RINU očevici.

Republika

Foto: RINA

Udes

U trenutku nesreće vozač starosti oko 35 godina se nalazio sam u automobilu.

Na lice mesta izašle su ekipe Hitne pomoći koje su konstatovale smrt vozača.

Pripadnici policije nakon detaljne istrage utvrdiće sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog događaja.

Teška nesreća u Somboru, poginulo dete: Na bicikl koji je vozila majka, naleteo kamion

Teška saobraćajna nesreća dogodila se pre dva dana u centru Sombora, kod Doma vojske, u kojoj je poginulo dete (11), a ženska osoba teško povređena.

Nesreća se dogodila oko 17 sati u centru Sombora, kada je vozač teretnog vozila naleteo na električni bicikl, kojim je upravljala ženska osoba i prevozila dete.

Dete je podleglo povredama, a žena je prevezena u bolnicu.

Porodica i prijatelji se oprostili od Božidara: Policajac bez mrlje u karijeri stradao tokom potere

Juče u 13 časova na groblju u Bačkoj Palanci sahranjen je policajac Božidar Koprivica iz Gajdobre, koji je stradao u četvrtak u Rumenci nadomak Novog Sada tokom izvršavanje radnog zadatka.

Republika

Foto: Printscreen/Društvene mreže

Božidar K.

Sahrani je prisustovala Božidarova porodica, ali i mnogobrojni prijatelji i kolege koji nisu mogli da sakriju suze, kao i načelnik Uprave saobraćajne police Lakićević, ministar Aleksandar Vulin i načelnik PU Novi Sad Goran Radonjić kao i mnogobrojne starešine iz MUP-a i veliki broj kolega. Žandamerija je ispalila počasnu paljbu, a sahranjen uz sve počasti MUP-a.

Čini se da je i nebo plakalo za prerano ugašenim životom ovog mladog policajca.

Inače Božidar je bio porodični čovek i uzoran policajac bez ijedne mrlje u karijeri, među komšijama je važio za vrednog i radnog čoveka koji je uvek svima pomagao. Pre nego što je prešao na radno mesto u saobraćajnoj policiji, radio je kao policijac u policijskoj ispostavi Detelinara, a nažalost u reonu te ispostave je i izgubio život, a na lice mesta među prvima su stigle kolege iz te stanice.

Božidar je iza sebe ostavio neutešnu suprugu i dve maloletne ćerkiće.

Podsetimo, građani su u četvrtak prijavili da vozač "renoa" vozi nasilno, a od policije je bežao i poljskim putevima i kroz atare oko Kisača i Rumenke.

Veliki broj patrola bio je upućen na lice mesta. Božidar je krenuo iz Novog Sada po pozivu na radio vezi i prošao je kroz centar Rumenke, a potom je skrenuo kroz Partizansku ulicu, ali mu je kod jednog marketa iz sporedne ulice izašao automobil "pežo 206" kojim je upravljala meštanka Rumenke stara 35 godina. Božidar je službenim motociklom udario u suvozačeva vrata i na mestu je stradao.

Mnogi policajci odmah su na svoje profile postavili grb MUP-a sa crnom trakom kako bi odali počast stradalom kolegi.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uputio je porodici Božidara Koprivice saučešće. On je istakao da policajac Božidar Koprivica nikada neće biti zaboravljen niti od strane svojih kolega niti od strane države i Ministarstva unutrašnjih poslova, te da će se o porodici Koprivica posebno brinuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading