EPILOG UBISTVA U RAKOVICI: Zoran mrtav pijan izrešetao stanodavca!

Autor:

Hronika

19.08.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogadu podiglo je optužnicu protiv Zoran R. (54) zbog sumnje da je 30. maja ove godine usmrtio Miloša T. (32) u čijoj je kući u Rakovici živeo kao podstanar.

EPILOG UBISTVA U RAKOVICI: Zoran mrtav pijan izrešetao stanodavca!

Foto: Tanjug/S. ILIĆ

Policijska traka

Ubistvo u Rakovici, koje se desilo krajem maja, kada je Miloš T. u koga je ispaljeno pet metkova, pronađen mrtav u svom domu, priznao je Zoran R, koji je munjevitom akcijom policije uhapšen istog dana kada se dogodilo smaknuće.

- Zoranu R. se na teret stavljaju krivična dela Ubistvo i Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Sumnja se da je Zoran R. 30. maja posle ponoći, kada su njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i upravlja svojim postupcima bile smanjene do stepena bitnog, jer je prethodno konzumirao alkohol - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva Beograd.

On je, kako se sumnja, pod pod dejstvom alkohola, sa 1.7 promila u krvi, čekao Miloša T. da dodje u kuću čiji je on vlasnik, pa je po ulasku oštećenog iz neposredne blizine u njega ispalio pet projektila iz revolvera marke “Smith & Wenson“, koji je držao bez dozvole. Pri čemu je Miloš T. preminuo na licu mesta.

Na saslušanju u tužilaštvu okrivljeni je u potpunosti priznao krivično delo i detaljno opisao kako je do toga došlo.

U optužnici je takodje predloženo da se okrivljenom produži pritvor zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Podsećanja radi, Zoran R. je krivično delo izvršio u vreme kada je bio u bekstvu, odnosno izbegavao odsluženje zatvorske kazne od 7 godina, kao i novčanu kaznu od 200.000 dinara (koja mu je preinačena na 6 meseci zatvora). Na ovu kaznu osuđen je u martu 2019. godine presudom Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu zbog krivičnih dela zločinačko udruživanje i falsifikovanje novca.

Zoran je živeo u Miloševoj kući oko godinu dana. Prema rečima ljudi iz komšiluka, ni sa jednim ni sa drugim niko nije imao problem, kao i da Zoran nije delovao nasilno. 

Komentari (0)

Loading