ISPOVEST ŽENE UBIJENOG ŠKALJARCA: ''Muža su mi RAZNELI pred kućom''

Autor: Republika

Hronika

18.08.2022

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nakon brutalnog ubistva člana škaljarskog klana, Jasminka Šahovićam oglasila se njegova supruga Dragana.

ISPOVEST ŽENE UBIJENOG ŠKALJARCA: ''Muža su mi RAZNELI pred kućom''

Foto: printscreen

Jasminko je ustao, obukao se, telefonirao i seo u auto. Nakon nekoliko minuta čula se eksplozija. Skuvala sam kafu ne sluteći da je nešto tako strašno moglo da se dogodi, a onda je počeo da mi zvoni telefon. Istrčala sam u pidžami i videla rasute komade njegovog tela po putu, otkinutu ruku na kojoj piše ime našeg sina, po toj tetovaži prepoznala sam muža...

Ovim rečima Dragana Šahović opisala je brutalno ubistvo svog supruga Jasminka Šahovića (37), koga je crnogorska policija označila kao visoko pozicioniranog pripadnika škaljarskog klana.

- Živeli smo kao podstanari. Dan pre ubistva Jasminko je sa sinom i gazdom stana prao kola, a zatim je otišao s našim dečakom u šetnju. Veče smo proveli zajedno, a sutra ga već nije bilo. Kad je odjeknula detonacija, mislila sam da je eksplodirala trafo-stanica. Nijednog trenutka nisam pomislila da je to Jasminko ubijen - priseća se Dragana za Kurir i dodaje:

- Pila sam kafu kad su telefoni počeli da zvone. Svi su me pitali isto: "Ko je to ubijen kod vas u Tološima?", odgovarala sam: "Nije niko, ne znam o čemu pričate." Tek kad su me pozvali iz policije, istrčala sam u papučama i pidžami. Dok sam trčala, naletala sam na ljude, niko nije hteo da mi kaže da je to Jasminko - priča nesrećna žena.

Foto: Screenshot

Eksplozija u Tološima

Da joj je suprug ubijen, prihvatila je, kako kaže, tek kada je dobila zvaničan nalaz obdukcija. Do tog trenutka verovala je da je stradao nesrećnim slučajem, navodi ona za Kurir.

- Vikala sam da mu se auto pokvario i zapalio. Nisam verovala da je ubijen, a kamoli raznet bombom. Ko bi njega ubio, ja to nisam mogla da shvatim - kaže ona.

Posle svega, sedam meseci posle zločina, kaže, "sklopile su joj se kockice".

- Još ništa ne znam, nema osumnjičenog, nema naručioca, nema ni dokaza da se upre prst u nekoga. Očito da ga je ubio profesionalac, jedino što želim jeste da saznam istinu, ko je i zbog čega ubio mog supruga - kaže ona.

Dragana Šahović kaže da se njen suprug nije nikoga plašio. Da je čak i po izlasku iz Souža u septembru 2020. naveo da se ne plaši nikoga i da mu niko ne preti.

- Ogorčena sam na crnogorski bezbednosni sistem. Označili su mog supruga kao "šaljarca", a nisu nas upozorili da mu neko preti, da mu neko sprema likvidaciju - kaže i dodaje:

"Kakav crni "škaljarac"?! Moj Jasminko nije imao kapacitet mozga da bude šef kriminalne organizacije. Zar mislite da bi ženu i dete držao u iznajmljenom stanu da je bio mafijaš. Valjda bi nam obezbedio kuću, dobra kola, lagodan život.

Posle ubistva joj se, kaže, život potpuno promenio.

- Nisam uočila, niti obraćala pažnju na to da li nas neko gleda ili uhodi. Posle Jasminkovog ubistva sin i ja vodimo potpuno drugačiji život. Dobijali smo čak i pretnje. Posle likvidacije prišao mi je čovek na ulici i pokazao telefon na kom je bila slika mog raskomadanog muža. Jednom smo šetali i zaustavio se auto pored nas i rečeno mi je: "Dobro čuvaj sina". Sledila sam se i to sve prijavila policiji - priča ona za ovaj list.

Kaže da joj je tada u policiji rešeno da se ne plaši, jer "kodeks klanova nije da ubijaju žene i decu".

- Pa da zar u ovim godinama učim kodeks mafijaša i da li će mom detetu nešto biti - kaže ona.

Podsetimo, Šahović je ubijen 17. januara kad je nepoznata osoba pod njegov automobil stavila eksplozivnu napravu i aktivirala je nakon što je on izašao iz kuće u naselju u Podgorici. Crnogorski mediji tada su preneli da je Šahovićevo telo od siline detonacije izletelo kroz šoferšajbnu a da su nakon eksplozije odjekivali meci koje je aktivirala eksplozija jer je ubijeni navodno kod sebe imao pištolj.

Udovica ubijenog Šahovića rekla je da živi od 45 evra socijalne pomoći koje joj daje država.

Komentari (0)

Loading