REKORDNA ZAPLENA NA HORGOŠU! U torbici i servisnoj knjižici automobila pronađena OGROMNA količina dolara! (FOTO)

Autor:

Hronika

17.08.2022

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici su na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili dvojicu stranih državljana da preko granice bez prijavljivanja prenesu više od 60.000 dolara, koje su skrivali u svojim torbicama i u servisnoj knjižici automobila, saopštila je danas Uprava carina.

REKORDNA ZAPLENA NA HORGOŠU! U torbici i servisnoj knjižici automobila pronađena OGROMNA količina dolara! (FOTO)

Foto: Tanjug/Uprava Carina

Navodi se da je prekršaj otkriven u utorak, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil "porše kajen" stranih registarskih oznaka, kojim su dvojica mlađih muškaraca putovala iz Slovačke ka Crnoj Gori.

Na pitanje carinika da li imaju nešto za prijavljivanje obojica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag i po 2.000 dolara.

Uprava carina precizira da su detaljnim pregledom carinici najpre u torbici 30-godišnjeg vozača pronašli 20.000 dolara, da bi potom u torbici njegovog suvozača naišli na 20.200 dolara, a zatim u kaseti ispred suvozačkog sedišta i u futroli servisne knjižice još 21.900 dolara.


Dodaje se da je nakon pretresa putnicima vraćeno po dozvoljenih 10.200 dolara, u protivvrednosti od 10.000 eva, dok je u hitnom sudskom postupku trajno oduzeta suma od 41.700 dolara, navodi Uprava carina, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading