KAO DA JE NEKO KLETVU BACIO! Crna sudbina braće Stojanovića iz Leskovca - jedan zakopan u buretu, drugi poginuo sa četiri godine

Autor:

Hronika

10.08.2022

22:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Datum sahrane još uvek nije poznat jer porodica ni posle 43 dana od kada je Ivanov leš otkriven još uvek nije preuzela telo sa sudske medicine, prenosi Blic.

KAO DA JE NEKO KLETVU BACIO! Crna sudbina braće Stojanovića iz Leskovca - jedan zakopan u buretu, drugi poginuo sa četiri godine

Foto: shutterstock

Ivan Stojanović (40) iz Velikog Trnjana kod Leskovca, koga je kako se sumnja ubila supruga Biljana Stojanović (38) pre tri godine a i potom zabetonirala u buretu u štali, biće sahranjen u planinskom zaseoku Zbežište kod Vučja, kraj tela brata Slaviše koji je poginuo nesrećnim slučajem kada je imao samo četiri godine.

Slavišu je, tada, pre četiri decenije, u toku igre lovačkom puškom, ubio drugi dečak iz sela star 14 godina a strašan prizor odigrao se pred očima njegovog dve godine starijeg brata Nenada.

- Mlađi brat Slaviša mi je poginuo na moje oči. On je imao četiri, a ja šest godina kada ga je iz puške u toku igre upucao drugi dečak, koji je bio sedmi ili osmi razred osnovne škole. Sudbina mi je takva da nemam reči da je opišem. Ivan će biti sahranjen u Zbežištu, pored Slaviše - kaže za “Blic” Ivanov brat Nenad.

Ivan je inače, rođen nakon te tragedije u kojoj su njegovi roditelji Ruža i Jovan izgubili sina Slavišu.

- Kada je Slaviša poginuo, njegovi roditelji Ruža i Jovan su odlučili da imaju još jedno dete kako Nenad ne bi bio sam posle velike tragedije. Tako se rodio Ivan, ali eto sada kakva je crna sudbina njega snašla. Tragedija velika za jednu takvu dvnu porodicu. Oni su dobri i vredni ljudi, ostali su u tom nepristupačnom zaseoku gde se bave stočarstvom a sin Nenad je postao policajac. Nažalost, opet je ostao bez brata, pričaju meštani Vučja.

Datum sahrane, međutim, još uvek nije poznat jer porodica nastradalog muškarca ni posle 43 dana od kada je Ivanov leš otkriven u zabetoniranom buretu još uvek nije preuzela telo sa sudske medicine.

Foto: Facebook

 

Kako se saznaje, Više javno tužilaštvo u Leskovcu odobrilo je da se telo Stojanovića preda rodbini radi sahrane.

- Zavodu za sudsku medicinu u Nišu uputili smo dopis da porodici predaju telo, odnosno posmrtne ostatke Stojanović Ivana, radi sahrane, ukoliko su za to ispunjeni uslovi, saopšteno je 9.avgusta medijima iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu.

U niškom Zavodu za sudsku medicinu telo Stojanovića se nalazi u kapeli opšte bolnice u Leskovcu i da nije prenošeno u Niš, već da su obducenti ove institucije, po nalogu VJT Leskovac, tamo obavili obdukciju i uzeli neophodne uzork tkiva za DNK i druge analize.

- Mi smo samo dali salu za obdukciju koju su obavljali sudski veštaci Zavoda za sudsku medicinu iz Niša po nalogu Višeg javnog tužilaštva. Telo može da se preuzme iz bolničke kapele kada po nalogu tužilaštva sudska medicina dostavi odobrenje, kaže za medije direktor opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević.

Zapisnik

U VJT Leskovac koje rukovodi predistražnim postupkom kažu da im Zavod za sudsku medicinu u Nišu još uvek nije dostavio zapisnik o obdukciji Ivana Stojanović iako je obdukcija izvršena, zbog čega je tužilaštvo zatražilo od Zavoda što hitnije dostavljanje zapisnika.

Podsetimo, za Ivanovo ubistvo osumnjičena je njegova supruga Biljana Stojanović (38), koja je počinila samoubistvo. Zločin je otkriven posle njene sahrane kada je u zidu štale nađeno zabetonirano bure sa Ivanovim telom. Istraga VJT Leksovac je pokazala da joj niko drugi nije pomagao u izvršenju krivičnog dela niti je za njega znao.

Komentari (0)

Loading