Srđan Lalić sklopio sporazum sa Tužilaštvom! Evo koliku će kaznu dobiti KOLJAČ klana Velje Nevolje

Autor:

Hronika

09.08.2022

21:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tužilaštvo za organiovani kriminal sklopilo je sporazum sa Srđanom Lalićem, koljačem Velje Nevolje za svedoka okrivljenog u zamenu za zatvorsku kaznu od 18 godina.

Srđan Lalić sklopio sporazum sa Tužilaštvom! Evo koliku će kaznu dobiti KOLJAČ klana Velje Nevolje

Foto: Tanju/R. Prelić, E-Stock, privatna arhiva

Ova informacija potvrđena je za "Blic" u Tužilaštvu.

Podsetimo, Lalić je jedini od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka koji je na pripremnom ročištu priznao krivicu.

Lalić (36) postao je poznat pošto se pojavila slika na kojoj se on zajedno sa Veljom Nevoljom kezi iznad tela jedne od svojih žrtava.

Foto: ST/N. PANČIĆ/Starsport

Tajni štek

Lalić je po zanimanju IT stručnjak koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, putem koje su kumunicirali i razmenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana!

Srđan Lalić je, kako se sumnja, bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koji je počinio najmanje tri surova ubistva. Pre nego što je postao deo najsurovije kriminalne grupe u zemlji, Lalić se, porema pisanju beogradskih medija, bavio poslovima u oblasti IT-a.

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbeđuje komunikaciju putem aplikacije Skaj, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako on sa širokim osmehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP, ubijen, posvedočile su da je njegova bila daleko veća.

Foto: printscreen/RTVPink

Poziranje sa žrtvom

- Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima. Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve - rekao je izvor iz istrage.

U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsečene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

Prema navodima istog izvora, fotografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading