ŠTA U ZABELI RADE OSUĐENICI ZA ATENTAT NA ĐINĐIĆA? Legija postao pisac, braća Simović pokušavali da komuniciraju!

Autor:

Hronika

08.08.2022

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Simović (46), osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića i drugih ubistava „zemunskog klana”, popisuje hleb u „Zabeli”, saznaje Objektiv od dobro upućenih izvora.

ŠTA U ZABELI RADE OSUĐENICI ZA ATENTAT NA ĐINĐIĆA? Legija postao pisac, braća Simović pokušavali da komuniciraju!

Foto: www.profimedia.rs

Prethodno je Simović iz strogog Sedmog paviljona prebačen u otvorenije delove zatvora, gde može slobodno da se šetka i uživa na svežem vazduhu.

Simović ima najbolje radno mesto u čitavoj „Zabeli”. Broji hleb koji se dostavlja zatvorenicima, šetka svuda po „krugu”, u kojem ima pet – šest paviljona i bolnica, i prilično je privilegovan. Za razliku od njega, Radomir Marković (76), bivši načelnik Službe državne bezbednosti, bio je jedno vreme na „krugu”, ali su se neki pobunuli, pa je ponovo vraćen u Sedmi paviljon. A Rade je stariji čovek i bolestan je, za razliku od Simovića. Sada u Sedmom paviljonu ponovo radi u magacinu, gde broji garderobu za 250 zatvorenika – kaže izvor Objektiva.

Foto: youtube.com/printscreen

Aleksandar Simović

Pokušali da komuniciraju

Miloš Simović (42) osuđen je ukupno na 30 godina zatvora zbog učešća u atentatu na Zorana Đinđića i niza drugih ubistva i otmica „zemunskog klana”.

Miloš Simović je smešten u „Alkatraz”, najčuvaniji deo „Zabele”, kako bi bio odvojen od brata Aleksandra. Navodno su ranije pokušali da komuniciraju, ali je to prekinuto. U „Alkatrazu” se nalaze Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović i Nikola Bajić, ali međusobno nemaju kontakt – navodi sagovornik Objektiva.

Aleksandar Simović osuđen je na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a kasnije i na 20 godina zbog ubistva svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka.

Foto: MUP Srbije

Miloš Simović

Uhapšen je 25. novembra 2006. u stanu u Ulici Milentija Popovića 35 na Novom Beogradu i prvi je odbegli „zemunac” kog je srpska policija uspela da locira i privede.

Aleksandar je osuđen zbog devet ubistava, pokušaja ubistava i tri otmice.

Legija najaktivniji pisac

I dok Radomir Marković broji veš i čarape robijaša, njegovi bivši potčinjeni u srpskom „Alkatrazu” pišu knjige, od kojih su neke i autobiografske.

Tako je Milorad Ulemek Legija (54) najaktivnji pisac među zatvorenicima. Dosad je objavio 22 knjige, a njegovim stopama je pošao i Zvezdan Jovanović (57), zvani Zveki, koji je napisao knjigu „Vučje staze”.

Foto: www.profimedia.rs

Zvezdan Jovanović

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading