OSUĐEN TOCILO! Drogu krio u burićima zakopanim u zemlji!

Autor:

Hronika

05.08.2022

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Mladena Novakovića (39) zvanog Tocilo, na kaznu zatvora od 17 godina, zbog optužbi da je predvodio kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge.

OSUĐEN TOCILO! Drogu krio u burićima zakopanim u zemlji!

Foto: MUP Srbije

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojom su pored Novakovića kao pripadnici njegove grupe osuđeni i Saša Nikolić na 11, a Velibor Cvetkov na 10 godina zatvora, navodi se u odluci na sajtu tog suda.

Potvrđenom presudom od okrivljenih je oduzeto ukupno 76.580,43 grama heroina, 494,95 grama kokaina, 302,26 grama smese heroina sa paracetamolom i kofeinom, kao i 50,13 grama smese heroina sa kofeinom i 98,01 grama smese kofeina i paracetamola.

Novaković je i 2018. godine bio osuđen zbog droge.

Cvetkov je tokom suđenja priznao da je prevozio pakete, ali je insistirao da nije znao da je u njima droga, ali mu sud nije poverovao.

Novaković, Nikolić i Cvetkov uhapšeni su krajem 2019. kada je pronađeno oko 77 kilograma heroina.

Foto: MUP Srbije

Mladen Novaković Tocilo Hapšenje

Pronađeni heroin je bio sakriven u specijalno napravljenim burićima zakopanim i prekrivenim zemljom.

Vrednost narkotika koja je tada pronađena, procenjena je na pet miliona evra.

Mediji su preneli da je Novaković hapšen više puta, najpre zbog zelenašenja, pa pljački, a 2012. je uhapšen zajedno sa još desetak osoba, među kojima su bili i policajci.

Tada je pisano da je on organizovao mrežu prodaje droge, tako što je paketiće od po 20 grama, ostavljao pored puta, izvan Mladenovca, obično ispod nekog kamena ili pored saobracajnih znakova, koje su kasnije preuzimali ostali članovi grupe radi ulične prodaje, prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading