UDARNA VEST! UHAPŠENA PRIPADNICA BIA I NJEN MUŽ POLICAJAC! Osumnjičeni za šverc kokaina prekookeanskim brodovima!

Autor:

Hronika

03.08.2022

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA uhapsili su policijskog službenika UKP D. J. (1981), njegovu suprugu pripadnicu BIA D. J. (39).

UDARNA VEST! UHAPŠENA PRIPADNICA BIA I NJEN MUŽ POLICAJAC! Osumnjičeni za šverc kokaina prekookeanskim brodovima!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Iza rešetaka je i bivši policijski službenik K. M. (48) kao i građanin Ž. F.(34) iz Aranđelovca.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Kako se navodi u saopštenju MUP, potom novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Osumnjičeni D. J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove OKG.

On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Republika

Foto: BIA

 

D. J. pripadnica BIA je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove OKG.

Sumnja se da je K. M. učestvovao u organizaciji krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije i prikupljanju novca od prodate opojne droge, kao i u transportu novca iz Srbije u Crnu Goru. Deo novca stečenog od prodaje kokaina ulagao je u izgradnju nekretnina na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Osumnjičeni Ž.F. je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu novac od prodaje kokaina transportovao iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima SUK-a, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu za organizovani kriminal na uspešnoj akciji i ponovio da policija čisti svoje redove od "prljavih" policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading