BOGATAŠICA OBJAVILA NOVE PODATKE O UPADU U NJENU VILU: Pljačkaš 30 miliona evra krije se u Srbiji

Autor:

Hronika

01.08.2022

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tamara Eklston, ćerka nekadašnjeg prvog čoveka Formule 1, tvrdi da je Daniel Vuković organizovao krađu njenog nakita

BOGATAŠICA OBJAVILA NOVE PODATKE O UPADU U NJENU VILU: Pljačkaš 30 miliona evra krije se u Srbiji

Foto: instagram.com/tamaraeclstone

Bogata ćerka Bernija Eklstona, nekadašnjeg prvog čoveka Formule 1, Tamara Eklston tvrdi da se Daniel Vuković, mozak krađe njenog nakita vrednog 30 miliona evra, krije u Srbiji. Ona kaže da ima nove podatke koji to potvrđuju.

Britanski i hrvatski mediji preneli su da je poslednjih dana primila korisne informacije o lopovima, ali da ne može o tome da govori jer policija radi na tome.

- Imamo informacije da je u Srbiji, ali njihove vlasti odbijaju da ga izruče iako imaju jasne dokaze da je on ne samo jedan od ljudi koji su ušli u moju kuću i ukrali moje stvari već i da je glavni mozak cele provale - kaže Tamara.

S druge strane, hrvatski mediji objavili su sumnju da je Vuković verovatno imao lažni hrvatski pasoš, koji inače često koriste srpski kriminalci kad se kreću po Evropi.

Foto: Profimedia

Pljačkaši

Pre nekoliko dana Tamara je iznenadila javnost kad je ponudila nagradu od oko sedam miliona evra za informacije koje bi mogle dovesti do pronalaska njenih skupocenih predmeta koji su ukradeni 2019. u najvećoj britanskoj provali u istoriji, ali i do hapšenja glave operacije Srbina Daniela Vukovića. Time je učinila, kaže, ono što je želela od samog početka, i to u stilu Mela Gibsona iz filma "Ransom".

Uz Vukovića, kako je utvrdila britanska policija, u pljački su bili Jugoslav Jovanović (24), Alesandro Maltese (45) i Alesandro Donati (44), članovi internacionalne bande, koji su uhapšeni.

Drama u domu bogate naslednice u luksuznoj londonskoj četvrti Kensington, u komšiluku Romana Abramoviča i sultana od Bruneja, dogodila se 13. decembra 2019, nakon što je ona objavila na društvenim mrežama da je s ćerkom Sofijom suprugom u Laponiji u Finskoj. Lopovi su upali na njeno imanje vredno 80 miliona evra i ušli u svaku od 57 soba u vili.

Foto: Printscreen

Daniel Vuković

Jedan od pripadnika obezbeđenja pre toga je otišao u kupovinu, a to su kradljivci iskoristili. U kuću su ušli kroz prozor i u potrazi za dijamantima i nakitom razvalili vrata na svim sobama. Radnik obezbeđenja ih je pronašao dok su pretraživali odeću, ali su uspeli da pobegnu. Pokrali su većinom nakit i satove, ali i gotovinu. Pretpostavlja se da su predmeti odavno rasprodani negde izvan Londona.

- Ukrali su više od 450 naših predmeta, a dosad je pronađen samo jedan par naušnica. Mnogo sentimentalnih predmeta mi je ukradeno, uključujući moj venčani prsten, verenički prsten i darove mojih roditelja i bake - kaže Tamara.

Iz MUP Srbije i Ministarstva pravde juče nam nisu stigli odgovori na pitanja koja smo im postavili ovim povodom.

Planirali da pokradu i Lamparda

Policija veruje da je ista ta grupa pokrala i druge žrtve visokog profila širom Evrope, a planirala je da počini dalje provale u kuće bogataša u Ujedinjenom Kraljevstvu, između ostalih, u dom bivšeg fudbalera i trenera engleskog fudbalskog kluba Everton Franka Lamparda i pokojnog tajlandskog biznismena Višaija Šrivadanaprabe.

Taksi pun torbi s plenom

Detektivi su kasnije otkrili da su lopovi u pljačku stigli taksijem. Policija je pronašla taksistu koji ih je dovezao do Tamarine kuće, a on im je rekao da ih je nakon pljačke odvezao do hotela "Hilton" u Ulici Park lejn u londonskoj četvrti Vest end. Sigurnosne kamere su ih snimile kako s torbama Tamare Eklston ulaze u drugi taksi kojim su se odvezli u jugoistočni London.

ODALA IH FOTOGRAFIJA POLNOG ORGANA

Kradljivci su nakon svega otkriveni na prilično bizaran način, i to zbog fotografije polnog organa. Naime, jedan od detektiva koji je radio na slučaju javio se lancu hotela i apartmana "TLK Apartments". Oni su mu rekli da svojim gostima daju telefonski broj na koji se mogu javiti u slučaju nevolje. Jedan od lopova koji je opljačkao Tamaru Eklston na taj je telefonski broj poslao fotografiju svog polnog organa. Radnik recepcije hotela u kojem su odseli blokirao je broj s kojeg mu je stigla ta fotografija i sačuvao ga pod nadimkom Čudak.

 

Komentari (0)

Loading