Izgleda da Arkan nije bio od kamena! SAMO JE JEDNOM PUSTIO SUZU - evo i zbog koga!

Autor:

Hronika

31.07.2022

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ražnatović Arkan u javnosti nikada nije pokazivao emocije, ali je zbog svog bliskog saradnika Dragana Joskovića Jokse, pustio suzu.

Izgleda da Arkan nije bio od kamena! SAMO JE JEDNOM PUSTIO SUZU - evo i zbog koga!

Foto: E-Stock

Foto: E-Stock

Dragan Joksović Jokso, jedan od vođa jugoslovenske mafije u Švedskoj i najveći idol skandinavskog podzemlja, bio je i jedan od najboljih prijatelja Željka Ražnatovića Arkana, piše Espreso. 

Joksović je rođen u Crnog Gori, u Pljevljima, a tokom mlađih dana je pretukao jednog oficira JNA, a nakon tog događaja je pobegao u inostranstvo, budući da mu se spremala oštra kazna.

Zahvaljujući svom imidžu i fizičkoj snazi, Joksović je veoma brzo stekao nadimak “Veliki Jokso” i postao autoritet u krugu jugoslovenskih kriminalaca u Evropi, pa je tako sklopio i bliske veze sa Ljubom Zemuncem, Jusom, Ćentom, ali i Giškom i Arkanom.

 

 

Arkan i Jokso su zajedno pljačkali i jedan drugome pomagali u bekstvima iz zatvora.

Joksović je bio angažovan i na poslovima obezbeđenja mnogih poznatih ličnosti, pa su tako, kada je oteta švedska princeza, bezbednosne službe kontaktirale upravo njega koji je trebalo da im pomogne preko svojih konatakata u podzemlju, a epilog ove drame bilo je uspešno oslobađanje princeze. Ovaj incident doneo je Joksoviću veliku slavu u svim medijima, a ovaj kriminalac je ubrzo dobio i nadimak “Jokso Div”.

Foto: Youtube.com printscreen

Željko Ražnatović Arkan

Kako se saznaje, Joksović je bio Arkanov saradnik zadužen za šverc alkohola i cigareta u skandinavske zemlje, a inspektor Interpola Kenet Viman pratio je Joksovića čitavih dvanaest godina.

- Bilo je gotovo nemoguće prikupiti dokaze protiv njega. Svim svedocima jezik se vezivao u čvor na sam spomen Joksovog imena. Svi su strahovali od žestokih metoda koje je primenjivao. Svi su ga se plašili kao samog đavola - pričao je Viman švedskim tabloidima.

Uprkos brojnim aferama i burnom životu, Joksović je krivično gonjen i osuđen samo jednom, kada su ga policijske snage uhvatile sa posedom kokaina. Tako da je Joksović proveo samo dva meseca u zatvoru.

Ovaj čuveni kriminalac je ubijen iz zasede, 4. februara 1998. godine u foajeu stokholmskog hipodroma Solvala, dok je čekao u redu da uplati opkladu.

Foto: Youtube.com printscreen

Željko Ražnatović Arkan

Dvadesetogodišnji Finac Jan Raninen, narkoman unajmljen od strane rivalskog klana je Jokoviću dva puta pucao u glavu, a potom isto toliko puta i u telo. Nakon toga, Joksovićev likvidator je bacio oružje i tražio od policije da ga uhapse.

Željko Ražnatović Arkan, vrhovni komandant Srpske dobrovoljačke garde je bio poznat po tome što nikada u javnosti nije pokazao svoja osećanja, međutim, prvi put su Arkana savladale emocije na Joksinoj sahrani, kada je naočigled svih prisutnih pustio suzu.

Joksovićevo ubistvo je zauzelo ogroman prostor u mnogim stranim medijima, pa je tako pariski Mond 24. februara naveo da je Arkan u Švedsku poslao četvoricu plaćenih ubica da izglade račune s naručiocima ubistva.

Foto: youtube.com/Svetlana Ceca Raznatovic

Željko Ražnatović Arkan i Svetlana Ceca Ražnatović

Neki tabloidi su spekulisali da je Arkan zapretio da će se švedskim vlastima, ako brzo ne otkriju i kazne nalogodavce, osvetiti ubijanjem švedskih vojnika u sastavu Sfora u Bosni i Hercegovini. Na terenu, u Bosni, navodno su odmah posle toga pojačane mere bezbednosti.

Ipak, Ražnatović je uvek demantovao ove navode, a u intervjuu za švedski list istakao je:

- Švedska policija priča koješta, to su najobičnije gluposti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading