SVI LAŽNI TRAGOVI DO UBICE! Ko je sve dovođen u vezu sa svirepom likvidacijom Jelene: Od SRPSKOG TAJKUNA do braće iz Crvenke!

Autor: Republika

Hronika

31.07.2022

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Zorana Marjanovića, inspektori ispitivali njegovog oca i majku, kuma, "tajne" prijatelje i neprijatelje, kao i poslovne partnere, a nisu isključili ni migrante i sektaše

SVI LAŽNI TRAGOVI DO UBICE! Ko je sve dovođen u vezu sa svirepom likvidacijom Jelene: Od SRPSKOG TAJKUNA do braće iz Crvenke!

Foto: ST/N. PANČIĆ/ata images/printscreen

Jelana i Zoran Marjanović

U Srbiji je retko koji zločin bio tako medijski praćen kao ubistvo Jelene Marjanović. Šest godina pojedini članovi porodice Zorana Marjanovića bili su česti gosti TV emisija, njegove poruke redovno su prenošene na portalima i u štampanim medijima.

Ipak, neki članovi Jelenine i Zoranove familije nisu rekli ni reč o ovom slučaju. To je samo podgrevalo spekulacije i udaralo temelj najfantastičnijim verzijama ubistva. Svi koji su se javljali bili su predmet policijske istrage, ma koliko delovalo kao da samo traže medijsku pažnju.

Odmah posle prvog privođenja najsumnjiviji je bio Zoran. Prošao je poligrafsko ispitivanje, pa je pušten. Uz njega je saslušavana i njegova porodica, na koju je takođe pala sumnja. A onda je počeo talas prijava policiji.

Na spisku sumnjivih su bili i kum ubijene pevačice i njenog supruga, pa Jelenin svekar, sada pokojni, Vladimir Marjanović, koji je više puta bio pozivan na saslušanje. Bio je poligrafski testiran, međutim, njemu pritvor nikada nije bio određen. Pominjana je i sekta kojoj su, navodno, pripadali Marjanovići, pa čak i migranti.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ/ATA Images

Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene

Tokom ovih šest godina policija je istraživala desetak različitih verzija ubistva pevačice. Zoranov advokat Aleksandar Zarić sada je, posle presude, dodao još jednu. On kaže da se pojavio novi svedok, žena koja je izjavila da je u blizini mesta zločina pratio "čovek u crnoj jakni". Po svemu sudeći, ovaj slučaj još nije okončan.

BRAĆA IZ CRVENKE

Potraga za Jeleninim ubicom od 2016. bila je u centru pažnje javnosti. Među prvima se prašina digla oko izvesne braće iz Crvenke. Jedan od njih je uhapšen u BiH, gde je pobegao posle ubistva i odatle je izručen Srbiji. Kako je izjavio, pobegao je iz straha zbog drugih krivičnih dela. Prošao je poligrafsko testiranje, kao i njegov brat, i na kraju je pušten kući.

MLADIĆ U BELOJ MAJCI

Da je ubica konačno uhvaćen, svi su se ponadali 11. maja, kada se na četrdesetodnevnom pomenu pevačici na groblju pojavio nepoznat mladić u belom dresu. On je zapao za oko svima, porodici koja ga nije poznavala, pa i novinarima. Ubrzo je pozvana policija i oni su priveli mladića na ispitivanje. Na kraju je ipak utvrđeno da je taj mladić samo bio Jelenin obožavalac, da je radio u lokalnoj mesari i da je želeo da se oprosti od pevačice koju je voleo da sluša.

KAMIONDŽIJA IZ NEMAČKE

U jednom trenutku, posle tekstova iz Nemačke i Austrije o kamiondžiji koji je u tim zemljama počinio slične zločine, počele su čaršijske priče da je neki kamiondžija viđen i u blizini nasipa u Borči, pa nije isključeno da je reč o istom manijaku. Policija je morala i to da proveri. Utvrđeno je da ti slučajevi nisu povezani s ubistvom Jelene Marjanović.

ČOVEK SA ŠTAPOM

Paralelno s ispitivanjem Marjanovića, policija je prikupljala forenzičke dokaze. Jedna od prvih informacija o ubistvu bila je da je Jelena usmrćena udarcima nekakvim drvenim štapom. I Zoran je u policiji dao iskaz u kom je naveo da je izvesnog čoveka sa štapom video na nasipu kobnog dana, da se s njim mimoišao dok je panično tražio suprugu. Ova verzija, međutim, relativno je brzo odbačena.

MANIJAK SA FEJSBUKA

Nakon prvobitnog puštanja Zorana iz policije pažnja se usmerila ka anonimnom izvršiocu. Inspektori i javnost nagađali su da bi ubica mogao da bude neki od ljubomornih obožavalaca Jeleninog lika i dela. Ova pretpostavka je osnovana s obzirom na to da je pevačica bila poznata u estradnim krugovima kao zvezda "Granda". I njen suprug je policiji i medijima rekao da je na njenom Fejsbuk profilu s vremena na vreme zaticala izjave ljubavi, ljubomorne ispade, možda i neke naznake proganjanja. Jelenu to, međutim, nije brinulo jer je shvatala teret toga što je poznata.

SVEKRVIN KLIJENT

Inspektori su od početka češljali najbliže Jelenine srodnike. Na red je stigla i Zoranova majka, odnosno Jelenina svekrva Zorica. Ona je pobuđivala veliku pažnju javnosti, pre svega zbog bizarnog vidovnjačkog zanimanja. Privedena je u policiju na ispitivanje, gde je negirala učešće u ubistvu i, kao i svi ostali, prošla poligrafsko testiranje. Ona je objasnila da klijente leči bioenergijom, kao i da je tu sposobnost stekla nakon izlaska iz kome. Policija je zatim posumnjala da je neki od njenih klijenata možda usmrtio Jelenu.

MISTERIOZNI ČAMDŽIJA

U jednom trenutku policija je istraživala mogućnost da je egzekutor imao pomoć tokom prikrivanja zločina i bekstva, za koje je, možda, iskoristio i nekog čamdžiju, koji ga je prebacio na drugu obalu Dunava, daleko od mesta zločina. Zbog mogućnosti da je ubica pobegao vodenim putem, policija je ispitala sve stanare obližnjeg vikend-naselja. Niko nije video ništa sumnjivo.

ZORANOV NEPRIJATELJ

Inspektori su istraživali i tragove koji vode do Zoranovih poslovnih saradnika. Zoran je kompozitor i na estradnoj sceni Srbije poznat kao osoba koja je napravila nekoliko muzičkih hitova. U prvi mah nije bilo isključeno da je neki nezadovoljni klijent, dužnik ili čovek kom je Zoran dugovao monstrum koji je presudio Jeleni.

SRPSKI TAJKUN

Vladimir, otac Zorana Marjanovića, pred kamerama je tvrdio da je "sinovljevo hapšenje namešteno".
- Svi mi znamo istinu. Jelenu je ubio tajkun koji drži pola Beograda, a Zorana hapse jer njemu gori pod nogama i svima ide u prilog da Zoran bude uhapšen. Moj sin nije ubica - ispričao je više puta Vladimir Marjanović.

BICIKLISTA NA NASIPU

Misteriozni biciklista, kako su 2016. mediji pisali, oko tri sata pre pronalaska tela Jelene Marjanović prolazio je delom nasipa na kojem je pevačica nestala dan ranije i na kojem je ubijena. Nosio je rukavice iako je bilo toplo, a imao je i ranac, koji je bio pun. Nije imao dokumenta i naišao je u veoma osetljivom trenutku pošto se kasnije ispostavilo da je samo nekoliko sati posle ovog incidenta telo nesrećne žene pronađeno u kanalu kod nasipa.

BIZNISMEN IZ PRIBOJA

Tri godine nakon zločina - 2019, u sud je stiglo pismo iz Švajcarske u kojem se tvrdi da je Jelenu Marjanović ubio jedan biznismen iz Priboja koji je bio klijent Zoranove majke Zorice. Svekrva je gajila strašnu mržnju prema Jeleni, koja je bila lepa, talentovana, popularna, uspešna, dobra osoba i majka, sve ono što ona nikad nije bila, ali je motiv zločina bio novac, tvrdi pošiljalac pisma. Biznismen se iz Priboja u Beograd doselio 2015, počeo biznis s nekretninama, a onda mu je sve propalo, pa je navodno došao kod Zorice po pomoć.

JELENIN LJUBAVNIK

Zoranov otac Vladimir tvrdio je da je Jelenu ubio ljubavnik.
- Pravi ubica je Jelenin ljubavnik, učinio je to jer je htela da ga ostavi! Ćutao sam sve ovo vreme jer sam se bojao da će mi neko ubiti decu! Od prvog dana svi znamo ime ubice - napisao je Vladimir na Fejsbuku kada je Zoran uhapšen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading