MISTERIJE ZLOČINA U BORČI! Policajac ukrao Jelenin telefon i IZBRISAO SVE SLIKE I SNIMKE! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Hronika

31.07.2022

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje se ne zna zašto je kuća Marjanovića pretresena tek 16 dana posle pronalaska tela i zbog čega je tužilac kasnio na uviđaj

MISTERIJE ZLOČINA U BORČI! Policajac ukrao Jelenin telefon i IZBRISAO SVE SLIKE I SNIMKE! (FOTO, VIDEO)

Foto: N. Pančić

I šest godina od zločina nije razjašnjena uloga policije u slučaju ubistva Jelene Marjanović. To nije rasvetlilo ni obrazloženje presude Zoranu Marjanoviću, mada se sumnjalo da su pojedini pripadnici MUP bili uključeni u prikrivanje pravog ubice.

Prema tvrdnjama jednog penzionisanog inspektora, jedan njegov kolega, inače Zoranov prijatelj, na uviđaju je uzeo Jelenin telefon i izbrisao sve slike i snimke.

- Jedan od tih inspektora koji više ne radi u odeljenju za krvne i seksualne delikte, ali je i dalje zaposlen u policiji bukvalno je nakratko ukrao Jelenin telefon i brzo obrisao kompletnu galeriju s fotografijama i video-snimcima. Uveren sam da je u telefonu bilo svega i svačega, a Jelena je bila javna ličnost i te fotografije bi mnogo pomogle u istrazi - rekao je taj policajac medijima.

Takođe, krivicom policije ili tužilaštva kuća Marjanovića je pretresena tek 16 dana posle pronalaska tela. Za to vreme su ukućani natenane mogli da uklone sve tragove zločina, što se, verovatno, prema obrazloženju presude, i dogodilo. Ipak, ostalo je dovoljno dokaza za robiju od 40 godina.

- Kad je telo pronađeno u kanalu kod nasipa u Borči, nije ga trebalo staviti na zemlju, već na posebno platno da bi se očuvali tragovi. Sticajem okolnosti, tužilac je u to vreme bio zauzet, pa je telo ležalo na zemlji nekoliko sati dok on nije stigao, a bilo je veoma toplo napolju, što ubrzava truljenje leša - kažu upućeni u istragu.

Onima koji su od početka pratili slučaj bilo je čudno i što policije nije bilo u kući u noći 3. aprila, posle pronalaska tela. Prvih nekoliko dana policija je delovala haotično i dezorganizovano, tako da nije zabranila pristup kući i kontakt s osobama bitnim za istragu.

ČIJA JE KRV NA GRANAMA KRAJ NASIPA

Misterija je i šta se dešavalo u noći između 2. i 3. aprila jer je telo pronađeno sutradan. Čuveni patolog Zoran Stanković u nalazu je utvrdio da je telo, prema svim pokazateljima, u vodi bilo najmanje pet-šest sati, a najduže 10, a možda i više časova. Ovaj nalaz donekle stavlja pod znak pitanja vreme zločina.

Takođe, u zaključcima se navodi i da je Jelena već kod prvog udarca u potiljak, a zadobila ih je ukupno osam, bila onesposobljena da izađe iz kanala, pređe na drugu stranu i ostavi kapljice krvi.

Ako nije žrtva, ko je mogao da načini te tragove? Na pitanje sudije Jelene Škulić, tokom trajanja postupka, da li je Jelena mogla "da proba da izađe iz kanala", prema nalazu obducenta, "možda je pokušala da izađe... moguće da je krenula, ali joj je u vodi naneta ta povreda".

Otkud kapljice krvi na stabljikama biljaka s druge strane kanala? I tu je Stanković bio jasan:

- Sasvim sigurno je da taj trag krvi, koji je pronađen s druge strane kanala na rastinju, to jest na granama drveća, sigurno ne potiče od oštećene, sigurno je da ga oštećena nije nanela, već da je to trag koji je naneo povredilac nakon izlaska iz kanala.

Iz celokupnog obdukcionog nalaza, ali i veštačenja DNK tragova, od kojih neki biološki uzorci uzetih sa žrtve do danas nisu identifikovani, proizilazi da je ubica morao da stoji u vodi, ubija Jelenu i prelazi s druge strane kanala. S njega se slivala žrtvina krv, koja je ostala na rastinju.

MAJCI SE JAVIO UBICA, ĆUTAO 43 SEKUND

Pokojna majka ubijene pevačice Jelene Krsmanović Zorica do smrti je često isticala da se 2. aprila 2016. poslednja čula s ćerkom. Kako je pričala, s Jelenom se tog dana čula oko 15.35, kada joj je ćerka rekla da će doći kod nje, samo da završi s trčanjem. Sat i po kasnije, oko 16.50, kako je pričala Zorica, ponovo je pozvala Jelenu, međutim, poziv joj je bio odbijen.

Tek oko 17.20 neko joj se javlja na poziv, ali pune 43 sekunde ćuti. Nakon toga na Jelenin broj upućeno je mnogo poziva, ali više se niko nije javljao. Dvanaest sati kasnije telefon je nađen na pet metara od kanala gde je kasnije pronađeno Jelenino telo. Zbog toga, ali i zbog misterioznih okolnosti pod kojima je njena ćerka nestala, a zatim ubijena, ali i zbog činjenice da joj se neko javio na poziv, nesrećna Zorica do smrti se pitala da li je tada s druge strane žice bio ubica njene pokojne ćerke.

Ono što je otkriveno na suđenju jeste da se kuma Jelenine svekrve Vera Vukmanović poslednja čula s pevačicom i to u 16.42, baš u vreme kada je, prema rečima Zorana Marjanovića, trajala potraga za njom.

"UCVELJENI" MUŽ ŽELJAN MEDIJSKE PAŽNJE

Novinari koji su se obreli u kući Marjanovića odmah pošto je otkriven zločin bili su šokirani što je Zoran davao intervju za intervjuom.

- Pala je već noć, bilo nam je neobično jer posle napornog i stresnog dana, kada je ostao bez supruge, a što je možda i još teže, njegova maloletna ćerka bez majke, on je proveo sate i sate pričajući s novinarima, kao na traci. Neverovatno je bilo i ponašanje Vladimira, koji se ponašao kao sekretar. Dok je Zoran pričao s jednom novinarskom ekipom, Vladimir bi prilazio i govorio da ne zaboravi da ga čeka i druga novinarska ekipa - opisao je svedok čudnu situaciju.

Zoran i Vladimir su se ponašali kao da su željni medijske pažnje ili, iz sadašnje perspektive, kao da su već tada gradili odbranu, predstavljajući Zorana kao ucveljenog i ožalošćenog muža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Vesna

31.07.2022 11:00

Ovo lici na tesko ludilo. Ubiti clana porodice, ostaviti dete bez majke, i nakon svega traziti medijsku paznju moze da uradi samo poremecen mozak. U toj kuci je takvih bilo vise. Stoga sklonite dete od takvih likova..