KAKVO HULIGANSTVO! Pripadnici navijačke grupe "Invalidi" UDARALI MOTKAMA gledaoce na stadionu Torlak!

Autor:

Hronika

29.07.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni Anđelo P. i Aleksa B. se terete da su motkama udarali gledaoce na stadionu FK Torlak u Kumodražu.

KAKVO HULIGANSTVO! Pripadnici navijačke grupe "Invalidi" UDARALI MOTKAMA gledaoce na stadionu Torlak!

Foto: YouTube/Printscreen

navijači

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dvojice članova navijačke grupe FK Voždovac "Invalidi". Osumnjičeni su da su 12. maja 2019. godine napali gledaoce na stadionu FK Torlak u Kumodržu tokom utakmice između FK Torlak i FK Studentski grad. 

U trenutku kada se dogodio napad, maloletna osoba je zadobila tešku telesnu povredu glave, a drugo laku telesnu povredu noge. 

Osumnjičeni su muškarci Anđelo P. i Aleksa B., za koje se sumnja da su zajedno sa trojicom okrivljenih protiv kojih su se vodili posebmi postpuci, kao i nepoznatim licima, ujutru sastali u teretani u naselju Braća Jerković. Veruje se da su se tada dogovorili da zajedno odu na stadion i od navijača FK Torlak oduzmu navijačku zastavu. 

Svoje mobilne telefone su ostavili u teretani kako ih policija ne bi otkrila, a sa sobom su poneli drvene motke i tzv. fantomke crveno-bele boje sa oznakama navijačke grupe “Invalidi Voždovac”.

Po njihovom dolasku na stadion većina gledalaca, mahom maloletnih osoba, je pobegla sa dela stadiona u koji su ušli, ali ne i dvojica maloletnih momaka od 16 godina.

Tom prilikom Anđelo P. je, kako se sumnja, drvenom motkom naneo laku telesnu povredu donjeg dela noge jednom maloletniku, dok je Aleksa B. drugom maloletniku zadao udarac drvenom motkom u predelu glave i naneo mu tešku telesnu povredu u vidu preloma kostiju i povrede sadržaja lobanjske duplje.

Anđelu P. i Aleksi B. na teret se stavlja krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, a Aleksi B. i krivično delo Teška telesna povreda.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading