Vođa kavačkog klana platio ubistvo advokata Ognjanovića 50.000 evra! Elez je bio organizator!

Autor:

Hronika

29.07.2022

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ovo su poslednja saznanja o zločinu od pre četiri godine za koje je osumnjičen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

Vođa kavačkog klana platio ubistvo advokata Ognjanovića 50.000 evra! Elez je bio organizator!

Foto: Printscreen

Radoje Zvicer, ozloglašeni vođa kavačkog klana, za kojim je raspisana i međunarodna poternica, naručio je i platio ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, kako se saznaje iz nezvaničnih informacija. 

Ubistvo je organizovano pod rukovodstvom kriminalca Darka Eleza, koji je angažovao dvojicu izvršilaca, od kojih je jedan bio direktor izvršilac. Obojica su dobila po 50.000 evra, a koliko je Elez para dobio za ovaj zločin, još uvek nije poznato, ali spekuliše se da je reč o sumi od nekoliko stotina hiljada evra. 

Na osnovu poslednjih policijskih saznanja iz istrage o zločinu u kome je svršen život advokata Miše Ognjanovića, navodi se da bi Elez mogao da progovori o egzekuciji koja je počinjena 28. jula 2018. na Novom Beogradu. Prikupljeni podaci pokazali su da je upleten u ovaj zločin kao organizator, prenosi Mondo. 

Elez je navodno sedam dana pratio advokata u Obrenovcu ukradenim "golfom 5" kako bi mu "skenirao" navike i pripremio likvidaciju. Ono što dodatno komplikuje celu istragu je činjenica da je tih dana Ognjanović bio i pod budnim okom policije koja ga je pratila i prisluškivala.

Foto: youtube.com/Balkan Crime

Darko Elez

Ognjanović je praćen i prisluškivan, kako se to opravdavalo u javnosti, jer je bio blizak sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem. Upravo su, međutim, njihovi ljudi tih meseci ubijani na ulicama Beograda, a na kraju je ubijen i sam advokat.

Kako je objašnjeno to što pripadnici MUP Srbije koji su nadgledali Ognjanovića nisu primetili ništa - pa čak ni tog kobnog popodneva u novobeogradskom Bloku 23 kad je ubijen nadomak njegovog porodičnog praga?

- U momentu kad se policijska ekipa, koja ga je pratila, povukla sa terena i kad se očekivao dolazak druge grupe, Ognjanović je ubijen. Ova druga ekipa, koja je trebalo da stigne ispred Ognjanovićeve zgrade i da preuzme sledeću smenu i prati ga, povučena je uz objašnjenje da ima drugi, preči zadatak - navodilo se posle ubistva.

Istraga se u ovom trenutku bavi i time da li je Elez koristio svoje kontakte sa određenim pripadnicima MUP Srbije kako bi dobijao podatke o potencijalnim metama za čije je smaknuće uzeo novac. Ko je koga tu iskorišćavao i za koja (ne)dela znaće se posle rasvetljavanja ubistva beogradskog advokata.

Foto: youtube.com/printscreen

Radoje Zvicer

Jedno vreme je kružila priča da je Ognjanovića ubio Strahinja Stojanović iz Zemuna, a da ga je na skuteru, kojim je došao do mesta ubistva, dovezao rođeni brat jednog ubijenog vođe navijača.

Stojanović je dve godine kasnije "dignut u vazduh" u Novom Beogradu. Ostalo je do danas nepozanto da li su ta dva zločina povezana i da li je Stojanović neposredni izvršilac ubistva Miše Ognjanovića.

Bilo je neizdrživo

Advokat Miša Ognjanović znao je da ga prate. O tome je razgovarao i sa svojom koleginicom advokatom Zorom Dobričanin Nikodinović.

- Videla sam se sa Mišom 18. jula i tada mi je rekao: 'Ne znam više da li me prate kriminalci ili policajci. Kad se vratim s odmora, moram nešto da preduzmem jer je neizdrživo - ispričala je poznata beogradska advokatica.

Dodaje da je posle ubistva pokušala da sazna da li je zaista bio praćen od stane policije.

- Četiri dana posle ubistva tražila sam da se ispita da li je praćen i prisluškivan i da li to možda ima veze sa njegovim ubistvom, ali su nam vrata svuda bila zatvorena -  rekla je advokatica.

Komentari (0)

Loading