PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV INDIJACA ZBOG OTMICE! Pokušavali da iznude 10.000 evra od porodice za otkup!

Autor:

Hronika

27.07.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dva brata, državljana Indije, jer su u decembru 2021. godine oteli dvojicu sunarodnika, koji su u Beograd došli kao turisti i od njihovih članova porodice pokušali da iznude ukupno 10.000 evra za otkup.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV INDIJACA ZBOG OTMICE! Pokušavali da iznude 10.000 evra od porodice za otkup!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Optužnicom, koja je potvrđena rešenjem Višeg suda u Beogradu, Hoku S. (21) i Dipak S. (23) terete se za dva krivična dela Otmica iz člana 134. stav 2 Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Pored zatvorske kazne u skladu sa zakonom, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenima izrekne i meru bezbednosti proterivanja stranaca iz zemlje od najmanje 5 godina.

Prema navodima potvrdjene optužnice, Hoku i Dipak S. su dvojici oštećenih Nišanu S. i Surinderu S. po njihovom dolasku u park preko puta autobuske stanice u Beogradu, prišli i ponudili da ih oni povedu u obilazak i pokažu grad jer su u Beogradu već tri meseca.

Oštećeni su to prihvatili sa zadovoljstvom, jer su govorili sličnim, pandžabi jezikom.

Odatle su svi taksijem, navodno krenuli u razgledanje grada, a zapravo su otišli ka šumi u Kovilovu, gde su po izlasku iz taksija, kada su ostali sami u šumi, optuženi počeli da tuku oštećene drvenim motkama po glavi i telu, tražeći od njih da skinu garderobu i predaju im sav novac.

Oštećeni su im predali novac koji su imali – 500 evra, a okrivljeni su im potom vezali ruke i noge pertlama sa njihove obuće.

Pretili su im ubistvom, držeći im noževe pod vratom i tražili od njih da telefonom od članova porodica traže po 5.000 evra za otkup, kako bi ih pustili na slobodu.

Otac i supruga oštećenih pristali su u telefonskom razgovoru da uplate otkup, nakon čega je Hoku S. otišao do prodavnice.

Surnider S. je potom iskoristivši nepažnju drugog otmičara, Dipaka S, njega orgurnuo i zajedno sa Nišan S. uspeo da pobegne.

Uz pomoć gradjana otmicu su prijavili beogradskoj policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading