Niko nije odgovoran za SMRT OSAM RUDARA! Oglasilo se Tužilaštvo povodom nesreće u rudniku "SOKO"!

Autor:

Hronika

27.07.2022

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U rudniku "Soko" stradalo je osam rudara usled gušenja metanom.

Niko nije odgovoran za SMRT OSAM RUDARA! Oglasilo se Tužilaštvo povodom nesreće u rudniku "SOKO"!

Foto: jppeu.rs, Facebook

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu završilo je istragu nesreće u rudniku Soko u kojoj je stradalo osam rudara i ustanovilo da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog eventualne odgovornosti za smrt ovih ljudi.

- Povodom događaja od 1. aprila ove godine obaveštavamo javnost da je nakon pribavljenog izveštaja stručne komisije formirane od strane JP "PEU Resavica", u čijem je radu učestvovala i Republički inspektor za rudarstvo Zorica Vukadinović, te pribavljenog izveštaja Zavoda za sudsku medicinu u Nišu o izvršenoj obdukciji leševa pokojnih rudara i nalaza i mišljenja Komisije veštaka Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu i dopune nalaza, kao i nakon analize ovako prikupljenih dokaza Osnovno javno tužulaštvo u Aleksincu dana 26.7.2022. godine donelo odluku da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv bilo kog lica, jer u njihovim radnjama nisu ostvarena obeležja nekog od krivičnih dela za koje se godini po službenoj dužnosti - saopštila je danas ova pravosudna institucija.

Zbog gušenja metanom stradali su rudari Branko Čokorilo, Bojan Stajić, Bratislav Živković, Branislav Zlatanović, Petar Petrović, Darko Zlatković, Nenad Trivunac i Radovan Grujić.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading