ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU MALBAŠI: Tužilaštvo traži najmanje 10 godina robije!

Autor:

Hronika

26.07.2022

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik Višeg javnog tužioca tražio kaznu zatvora ne manju od deset godina za nekadašnjeg fudbalera Nikolu Malbašu za pokušaj ubistva Igora Neškovića u julu 2020. godine.

ZAVRŠNE REČI NA SUĐENJU MALBAŠI: Tužilaštvo traži najmanje 10 godina robije!

Foto: reprezentacija.rs

- Sva veštačenja su dokazala da je Malbaša počinio pokušaj ubistva i da ne postoji treća osoba koja je napala Igora Neškovića, kako to odbrana i oštećeni tvrde - rekla je u završnim rečima zamenica višeg javnog tužioca.

Ona je naglasila da bi na zadnjim sedištima automobila bilo tragova krvi da je istina da postoji treće lice.

- Nelogična tvrdnja odbrane je i da Malbaša na snimcima beži od napadača, a prethodno su rekli da je taj muškarac prvi izašao iz vozila. Nema ni jednog dokaza koji se poklapa sa njihovim pričama - zaključila je zamenica Vjt.

Fudbalerov advokat Stefan Jokić kaže da komisijsko medicinsko trasološko veštačenje ne isključuje postojanje treće osobe.

- Veštak Slobodan Savić je rekao da ne može da se izjasni o položaju tela oštećenog, niti ko mu je naneo povrede, ili da je to baš Malbaša. Savić je naveo i da ne može se utvrdi ni da se događaj odigrao u automobilu. Iz iskaza svwdoka i veštačenja telefona ne može se utvrditi da je Malbaša kriv. On nije imao motiv, njih dvojica su prijatelji, a to su potvrdili i svedoci. Malbaša je neosuđivan i porodičan čovek, tražim oslobađajuću presudu i ukidanje pritvora - rekao je Jokić u svojim završnim rečima.

Bivši reprezentativac SCG naveo je na kraju suđenja da je saglasan sa svojim advokatom.

- Stojim iza svog iskaza i svega što je rekao moj branilac. Hteo sam samo da zamolim sudiju da mi ukine pritvor jer mi porodica pati - zaključio je fudbaler, misleći na prethodne molbe njegove odbrane da je njegova porodica u finansijskoj krizi od kada je on u pritvoru.

Izricanje presude zakazano je za 1. avgust u 10 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading