JANIN ISKAZ DOŠAO GLAVE MARJANOVIĆU: Svedočenje Zoranove ćerke uverilo sud da je on ubica

Autor: T. B. - E. S. T.

Hronika

24.07.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica opisala drveće i šumu kojih nema na tom mestu i po tome se videlo da je bila instruisana šta da kaže.

JANIN ISKAZ DOŠAO GLAVE MARJANOVIĆU: Svedočenje Zoranove ćerke uverilo sud da je on ubica

Foto: e-stock/ Časlav Vukojičić

Iskaz Jane (devojčica sada ima 11 godina), ćerke Jelene i Zorana Marjanovića, imao je ključnu ulogu u donošenju presude Zoranu Marjanoviću, koji je u petak prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge.

Naime, maloletna Jana je tokom procesa koji je vođen protiv Zorana Marjanovića dala iskaz iz kojeg se, po uočenim nedoslednostima, kako je sud procenio, jasno vidi da ju je instruisao šta da kaže. To je sudija Jelena Škulić i pomenula kao jednu od ključnih stvari tokom obrazlaganja presude.

Prema rečima Jane, koja je dala iskaz tužilaštvu pre četiri godine, ona je tog dana bila na nasipu sa Zoranom i majkom Jelenom, te je, prema prikupljenim dokazima, bila poslednja koja je videla Jelenu živu, izuzimajući, naravno, ubicu.

OSNOVNA PITANJA

Odgovarajući na osnovna pitanja, kako se zove, preziva, kad je rođena i ko živi s njom, Jana je tužiocu odgovorila i to da joj je otac u pritvoru, kao što je u vreme ispitivanja i bio, te da je tamo zato što ga je neko pogrešno okrivio da joj je ubio mamu, uz obrazloženje da su to neki ljudi i novinari koji lažu i koji su ga lažno okrivili. Na pitanje tužioca ko joj je to rekao, maloletna ćerka Zorana i ubijene Jelene Marjanović je rekla tada da je to sama zaključila.

Prisećajući se kad je mamu videla poslednji put, Jana je ispričala sledeće:

- Mama je rekla: "Odoh ja da trčim", pitala sam je gde ide jer ja uvek hoću s njom, ali ne sećam se šta je rekla. Posle nismo mogli da je vidimo jer je tu bila šuma i drveće. Kada smo videli da mame nema, mi smo se popeli gore, malo smo se držali za ruke, malo nismo, ali smo hodali zajedno, tata je dozivao mamu i zvao je na telefon da je pita gde je.

Kako je tada opisala tužiocu, nije mogla da se seti šta je tog dana imala na sebi od odeće, kao ni Zoran, ali se setila da je mama nosila plavu trenerku.

Sudija Jelena Škulić, nakon izricanja presude, dotakla se i Janinih reči.

- Devojčica je opisala da mamu nije mogla da vidi od šume, a šume na mestu gde su oni stajali nije bilo, već je bilo s druge strane kanala, s kog mesta je svedok rekao da je video muškarca i ženu bez deteta, a odakle su oni, prema rečima svedoka, došli - navela je Škulićeva, direktno dovodeći u pitanje Janino svedočenje, odnosno sugerišući da je devojčicu tada neko instruisao šta da kaže.

TRAŽILA SPAS

Republika

Foto: Privatna arhiva

Jelena Marjanović

Podsetimo, presudu od 40 godina zatvora za Zorana Marjanovića jednoglasna je odluka svih pet članova sudskog veća. U obrazloženju je navedeno da je nesumnjivo utvrđeno da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je bio svestan svog zločina.

- Optuženi i žrtva su u pratnji maloletne ćerke došli na nasip kobnog dana i Jelena je rekreativno trčala na nasipu, a Zoran i ćerka su otišli da šetaju. Žrtva se popela na nasip i počela da trči, ali je Zoran ubrzo krenuo za njom i sustigao je. Tada joj je naneo mnogobrojne povrede u predelu glave tupim predmetom, dok je ona bežala i pokušala da se spase. Bio je ovo isplaniran zločin jer Jelena nije osećala strah da joj preti opasnost jer je bila sa suprugom i detetom - piše u obrazloženju.

Mišljenje veštaka

Zločin je, prema mišljenju veštaka, počinio neko ko je imao jake emocije prema žrtvi.

- Računajući intenzitet povreda, lokalizaciju i ove povrede koje su žrtvi nanesene, to može uraditi samo neko ko je emotivan s njom i s kim je bio veoma ličan odnos, što i jeste odnos optuženog i žrtve - stoji u mišljenju veštaka.

Odalo ga i blato na pantalonama

Jedna od ključnih stvari koje su dovele do osuđujuće presude jeste i činjenica da je Zoran Marjanović nakon zločina jedini imao tragove blata na sebi. Kako je naveo sud, iako je Zoran tvrdio da su s njim u potrazi učestvovali i otac i brat, na njima blata nije bilo ni u malim tragovima, za razliku od Jeleninog supruga.

Takođe, nemoguće je da je blato dospelo baš na te delove Zoranovih pantalona na kojima je on imao tragove, a da nije počinio zločin. Sam Zoran je ispričao da je silazio do kanala da bi je tražio, ali nije dao objašnjenje odakle mu blato na tim delovima pantalona, kao da se trljao od zemlju.

Zoko, on bi me ubio

Tužilaštvo je u optužnici protiv Zorana Marjanovića posebno apostrofiralo iskaz svedoka Zorice Gemović, Jelenine frizerke.

- Zorica Gemović ispitana je i u istrazi i na glavnom pretresu, gde je svedočila o poremećenom odnosu između Zorana i Jelene, navodeći da joj je Jelena u više navrata ispričala da je Zoran omalovažava, govori joj da je debela i ružna, kao i da joj je život u njegovoj kući katastrofa i da joj dođe da uzme dete i ode. Kada je Zorica pitala Jelenu zašto se ne razvede, ona joj je odgovorila: "Zoko, on bi me ubio" - navelo je tužilaštvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading