Ovo je mladić koji je sa proslave rođendana otišao pravo u smrt: Prijatelji su u šoku gledali krv druga na banderi i na travi

Autor:

Hronika

20.07.2022

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U restoranu iz kojeg je Milan tog jutra otišao u nepovrat, zatekli smo muk i zatvorena vrata na kojima stoji obaveštenje da su zatvoreni zbog smrti radnika.

Ovo je mladić koji je sa proslave rođendana otišao pravo u smrt: Prijatelji su u šoku gledali krv druga na banderi i na travi

Foto: ST/N. PANČIĆ

Milan J.(22) iz Belog Potoka, šanker po zanimanju, poginuo je u sredu ujutru oko 4.50 sati udarivši u betonsku banderu uz kolovoz. Nesrećni mladić se vraćao iz kafane u kojoj je radio, sa proslave svog rođendana, i kada je ostavio druga u Ripnju pod nerazjašnjenim okolnostima izleteo je sa puta. Policajci na uviđaju su izrazili sumnju da je momak zaspao za volanom. 

- Nema očevidaca, a ni tragova kočenja na asfaltu. Ne znam kako je došlo do nesreće, ali prizor koji sam videla neću moći da zaboravim, iako nisam imala snage da vidim lice mladića. Probudio me strahoviti lavež pasa, a ne prasak usled udarca kola u banderu. To nisam čula. Pogledala sam kroz prozor šta se dešava u strahu da nije neki lopov jer su postale učestale krađe kod nas u mestu. Videla sam meštane na stanici i zaustavlejni autobus na drugoj strani ulice, a pored mostića na mojoj strani mi je izgledalo kao da se zaustavio auto, jer nisam mogla da vidim od krošnje drveta. Autobus je otišao, a ispred auta je ubrzo stao drugi auto i ja sam prepoznala da je to Vlada kada je išao preko mosta ka mojoj kući. Rekao mi je da je povređen momak u kolima. Izletela sam iz kuće i Vlada i ja smo pozvali policiju i hitnu pomoć - ispričala je vidno potresena Dragana iz kuće koja gleda na mesto nesreće, a koja juče ujutru još uvek nije znala identitet stradalog mladića.

Republika

Foto: republika.rs

Automobil kojim je mladić upravljao

Jedino što je znala je da on nije iz Ripnja.   

Ona dodaje da je policija iz Belog Potoka stigla za desetak minuta, a ubrzo i njihovo pojačanje iz grada, kao i ekipa hitne pomoći i vatrogasci koji su morali da seku smrskani automobil da bi izvukli Milana, ali da su odmah konstatovali da mu nema pomoći. Na lice mesta su istog jutra stigli i Milanovi drugari koje je iz sna trgla strašna vest, kao i Milanove najmilije, roditelje, sestru bliznakinju i njihovu stariju sestru.

- Brišući suze deca su u šoku gledala krv druga na banderi i na travi gde su ga saniteti položili po izvlačenju iz olupine. Hvatali su se za glavu i jecali. Tek su zakoračili u život, a sudbina ih je rastužila neizmerno - prepričala je Dragana.

Ekipa Srpskog telegrafa saznala je u trgovini identitet stradalog mladića dok su ljudi na ulici još uvek znali samo da se desila tragedija u Ripnju. 

- Jao, u pitanju je Jane, divni mladić koji je radio tu blizu u kafani i stalno je dolazio kod nas da trguje. Uvek nasmejan i srdačan - rekla je jedna od prodavačica. 

Republika

Foto: St/N. Pančić

Bandera u koju se mladić zakucao

U restoranu iz kojeg je Milan tog jutra otišao u nepovrat, zatekli smo muk i zatvorena vrata na kojima stoji obaveštenje da su zatvoreni zbog smrti radnika. Pokucali smo na susedna vrata i uplakana gazdarica je jedva smogla snage da nam kaže koju reč: 

- Neverovatno pozitivan mladić i niko od nas ne može da poveruje da ga nema. Moja deca ga znaju dugo, a ja sam ga zavolela za poslednjih godinu dana koliko je kod nas radio u šanku. Nemam nijednu lošu reč da kažem za to dete. Na lekovima sam da ne bih pala u nesvest - kaže skrhani žena dok u rukama drži fotografiju sa zida iz svog lokala na kojoj nam pokazuje nasmejani lik stradalog mladića.

Kako ću da živim bez tebe, brate moj  

Anja, neutešna sestra bliznakinja stradalog Milana sa njegovim prijateljima i porodicom juče je primala saučešće u porodičnom stanu u stambenoj zgradi nadomak Avalskog tornja.

- Kako ću da živim bez tebe, brate moj - jaukala je nesrećna devojka. 

Ispred zgrade smo zatekli desetine ljudi, a jedna komšinica ožalošćene porodice nam je ispričala da se radi o vrednoj porodici u kojoj je Milan bio obožavan i kao sin i kao brat i kao unuk. 

- Njega i sestre su ovde u stanu odčuvali baka i deka, dok su roditelji radili u gradu. Velika tuga - rekla je komšinica rekavši nam da porodica nije u stanju da nas primi. 

Jale je bio više od druga, bio je brat

Jedan od Milanovih drugara u crnoj odeći, kakvu su uglavnom juče nosili i ostali prijatelji stradalog momka, kazao nam je da je izgubio mnogo više od druga. 

- Izgubio sam brata. Jale je bio brat jer bi dušu dao za svakog koga je voleo - jedva je od suza izustio mladić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading