BELIVUK I MILJKOVIĆ TRAŽE ODLAZAK U CRNU GORU: Žele da prisustvuju ročištu, ovo je razlog

Autor: Republika

Hronika

19.07.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su od 4. februara prošle godine u pritvoru Specijalnog suda u Beogradu tražili su da lično prisustvuju ročištu za kontrolu optužnice koju je protitv njih podnelo crnogorsko tužilaštvo, zbog ubistva Mileta Radulovića, zvanog Kapetan.

BELIVUK I MILJKOVIĆ TRAŽE ODLAZAK U CRNU GORU: Žele da prisustvuju ročištu, ovo je razlog

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Ročište je, prema pisanju Dana odloženo, jer su u sudu nije pojavio njihov branilac, advokat Dejan Lazarević, koji je takođe u pritvoru, pošto je uhapšem 14. aprila, ali i zbog zahteva koji su podnele vođe surovog klana koji se u Srbiji tereti za najmanje sedam ubistava.

- Kontrola optužnice protiv srpskih državljana Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Nebojše Jankovića i Ratka Živkovića koji su 14. oktobra 2020. godine oteli Miletu Radulovića zvanog Kapetan, a potom ga predali ostalim članovima kavačke grupe, koji su ga ubili, zakazana za 6. septembar. Na optužnici su i Radoje Zvicer, Radoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Duško Roganović i Vladimir Vučković - prenosi portal Dan.

Republika

Foto: Starsport, E-stock

Miljković i Belivuk

Miloš Radonjić i Petar Đurović označeni su kao direktni izvršioci ubistva Radulovića. Motiv ubistva je, prema navodima istrage, to što je kriminalna grupa bila ubeđena da je Radulović učestvovao u planiranju ubistva Radoja Zvicera u Ukrajini početkom 2020. godine.

Prema navodiam crnogorskog tužilaštva Ratko Živković je stupio u kontakt sa Radulovićem tražeći od njega da se vide pa ga pozvao da dođe u njegovu kuću koja se nalazi u Spužu u Stanjevića Rupi tvrdeći da se radi o bezbednom i sigurnom mestu.

- Radulović je u tom objektu držan do 21. decembra 2020. godine, a za koje vreme su mu Belivuk, Miljković, Božović, Kašćelan, Zvicer, Vujotić, Živković, Knežević, Radonjić, Vučković, Đurović i Roganović pretili i obmanjivali ga kako bi iznudili novac i informacije ko su pripadnici suprotstavljene kriminalne organizacije, gdje im se nalaze „štekovi" sa oružjem i droga sa kojom trguju. Preko njegovog kriptovanog telefona i aplikacije Skaj u njegovo ime slali su preko poruke i namamljivali pripadnike suprotstavljenog - škaljarskog klana da dolaze na određene lokacije gde bi ih potom likvidirali - navodi se, kako prenose, u optužmnici.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Miljković i Belivuk

Kada su, kako navode izvori crnogorskih medija, osumnjičeni od Radulovića izvukli sve informacije i podatke koji ih zanimaju, lažno su mu obećali da ce ga pustiti da živi u Španiji.

- Radonjić i Đurović su 21. decembra 2020. godine u kući koju je obezbedio Roganović ubili Radulovića tako što su mu ,,vezali ruke, a potom mu na glavu stavili najlonsku kesu vezavši je električnim produžnim kablom oko vrata. Telo Radulovića je prevezeno do napuštenog vojnog objekta - ukopa na vrhu Babina glava - na Cetinju gde je zapaljen na lomači napravljenoj od 23 stare automobilske gume i 50 kilograma roštiljskog ćumura - detalji su istrage.

Podsetimo, kako se sumnja, Belivuk i Miljković su tada u Crnu Goru ušli ilegalno. Kada su crnogorski istražitelji došli da ih ispitaju u pritvoru u Beogradu, navodno su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći da su njihovi pasoši dokaz da u to vreme nisu boravili u susednoj državi.

(Republika/Kurir)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading