SRETKO KALINIĆ: Ubio bih Luku Bojovića da sam tada imao pištolj

Autor:

Hronika

16.07.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

...Sretko Kalinić, profesionalni ubica "zemunskog klana", prema sopstvenom priznanju, imao je želju da ubije mafijaškog vođu Luku Bojovića, ali da do likvidacije nije došlo samo zato što kod sebe nije imao oružje.

SRETKO KALINIĆ: Ubio bih Luku Bojovića da sam tada imao pištolj

Foto: www.profimedia.rs/Public

Iako kaže da se njihov poslednji susret kojim je bio isprovociran desio mesec i po dana posle ubistva Milana Jurišića u Španiji 2009, Kalinić ne otkriva lokaciju susreta, kao ni identitet dvojice Bojovićevih drugara. Ističe da su se videli na mestu na kojem Bojović nikako nije smeo da bude.

- Da sam tada imao oružje kod sebe, likvidirao bih svu trojicu u onom ćošku gde su bili Amigo i njegova dva druga. Ne znam koji mu je ku*ac bio da dođe jer neke stvari mora da rešava sam, bez ičije pomoći - napisao je Kalinić u tek objavljenoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko", u kojoj detaljno opisuje nekadašnje saradnika, među kojima je mnogo onih koje bi voleo da vidi mrtve.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

 

Jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u sedmom paviljonu požarevačke Zabele, u kojoj služi kaznu od 40 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Zorana Đinđića i zločina "zemunskog klana", posredno je pretio Bojoviću kada je shvatio da je on poslao Miloša Simovića da ga ubije.

- Ako još jednom zaje*eš dogovor i unajmiš nekoga kao Derpeta Glavatog Simovića (Miloš Simović, prim. aut.) da me sje*e, biće mi svejedno da li si živ ili mrtav, ali se neću zaustaviti sigurno - stoji u Kalinićevoj poruci, kojom u drugom delu sugeriše Bojoviću da pazi šta radi:

- Neke stvari moraš sam da uradiš i tek tada će biti rešene. Shvati suštinu, pa završi ovo.

Inače, Luku Bojovića u knjizi Sretko Kalinić zove Amigo i navodi da je Luka došao kod njega i tražio mu da idu u Španiju da ubiju Milana Jurišića, za čije ubistvo je Kalinić i odgovarao s Milošem Simovićem. Inače, španska policija je svojevremeno objavila da je Jurišićevo telo isečeno testerom za drva i samleveno u mašini za meso. Krupnije kosti su bačene kod mosta Viktorija i pronađene su 21. marta 2012, a Kalinić je i ranije govorio da su tu bačene.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 

- Jurišić se drogirao i Luka Bojović je odlučio da ga ubije jer je, kao narkoman, postao nepouzdan - rekao je Kalinić španskom sudiji Fernandu Andreu Mereljesu na saslušanju u Beogradu.

On u svojoj knjizi piše da je Bojović čekićem udarao Jurišića.

- Amigo ga je izlupao čekićem po glavi kao šniclu - tvrdi Kalinić.

Bojović: Kalinić lupa gluposti i laže

Luka Bojović i Sretko Kalinić suočavani su na suđenju za ubistvo svedoka-saradnika Zorana Vukojevića Vuka. Bojović se uključio iz Španije putem linka povodom Kalinićevih tvrdnji da je za ubistvo Vuka saznao od Luke i Vlade Milisavljevića.

Bojović je Kalinićevo svedočenje prokomentarisao da su sve same gluposti i laži.

- Jedino što je istina jeste da nemam nikakve veze ni s tom osobom - Kalinićem ni s Vukojevićem, pa čak i Aleksandra Simovića jedva poznajem i uopšte mi nije jasno zašto se nalazim ovde - rekao je Bojović pred sudom.

Više puta je istakao da ne poznaje Sretka Kalinića i da ga nikada nije video.

- Životi su nam se ukrstili preko dve meni drage osobe, Milisavljevića i Cvetka Simića, to su jedine dve osobe koje se znaju s njim, a iz mog su okruženja - pojasnio je Bojović.

Kalinić provocirao na suočenju

Kalinić je i na suočenju putem video-linka s Lukom izazvao skandal jer je na posprdan način izjavio saučešće Bojoviću povodom ubistva njegovog mlađeg brata Nikole.

- Što bi rekli Hrvati, moja sućut - kazao je Kalinić.

Na to je, osim sudije, oštro reagovala i Bojovićeva majka.

Ubijao sam po Lukinom nalogu

Sretko Kalinić zvani Zver uhapšen je u Zagrebu u junu 2010. On je svoje žrtve mučio elektrošokovima, prebijao ih i kasapio.

Uhapšen je kada ga je ranio kolega Miloš Simović. Nedugo zatim, odlučio je da policiji detaljno ispriča kako je ubijao kriminalce po Beogradu po nalogu Luke Bojovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading