PATRIOTA, A SKROMAN! "Tražio garsonjericu da likvidira Đinđića" - Ozloglašeni ubica zemunskog klana iznosi prljave detalje o ZVEKIJU!

Autor:

Hronika

16.07.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Atentat premijera Srbije Zorana Đinđića i danas je događaj koji nikoga ne ostavlja ravnodušnog. Zvezdan Jovanović Zveki (57) za njegovo ubistvo je tražio od vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića garsonjeru. O ovome je pisao Sretko Kalinić (48), osuđeni ubica ozloglašenog klana, koji izdržava kaznu od 40 godina.

PATRIOTA, A SKROMAN! "Tražio garsonjericu da likvidira Đinđića" - Ozloglašeni ubica zemunskog klana iznosi prljave detalje o ZVEKIJU!

Foto: youtube.com/printscreen

Sretko Kalinić (48), osuđeni ubica zemunskog klana, u svojoj knjizi "Zemunski klan - ko je ko", izneo je detalje života Zvezdana Jovanovića Zvekija (57), koji je za atentat Zorana Đinđića tražio garsonjeru. 

Kalinić ovako piše o tome: 

- Veliki Zveki je trebalo da dobije garsonjeru kada likvidira premijera. Ne može bolje! Patriota, a skroman! Je** ga, to se zove korupcija, a ne patriotizam. Bolje da je s Dušanom (Spasojevićem) dogovorio da mu sredi da dobije kuću na Dedinju. Dobio bi je sigurno, a on je tražio garsonjericu. Tako se dogovorio, prisustvovao sam kada su o tome razgovarali, kao i svakom njihovom sastanku.

Foto: youtube.com/printscreen, youtube.com/printscreen

Sretko Kalinić i Miloš Simović

Rafalnu paljbu po Jovanoviću Kalinić je izneo i zbog, kako kaže, lažnih optužbi njegovih vojnika.

- Mislio je da će se izvući za ubistvo premijera, zbog čega je lagao da su u to umešani njegovi vojnici. Izmislio je da je Tojaga trebalo 'zoljom' da gađa Đinđića. Ne znam kako ga nije sramota. Zvekija poznajem od 1993. godine iz jedinice čiji sam pripadnik bio. Svi smo ga poštovali u to vreme kao dobrog vojnika. Sada smatram da je prevarant, obična slina i smrdljiva pi*ka, a to mišljenje nikada neću promeniti. Izmislio je da sam ja učestvovao u pokušaju ubistva kod 'Limesa - piše Kalinić, koji trenutno izdržava kaznu. 

Kalinić imenom ne spominje ko je vršio pritisak na Dušana Spasojevića da organizuje likvidaciju Đinđića, već sve pripisuje, kako kaže, "najjačoj organizaciji u Srbiji i regionu, koja i danas vedri i oblači na ovim prostorima".

Dugo planirano ubistvo 

Prema Kalinićevim tvrdnjama, Đinđić je trebalo da bude ubijen i pre 12. marta 2003. godine, ali je dojava stigla kasno.

Foto: Public

Sretko Kalinić

- Jednom je neko kasno javio i veliki patriota Zvezdan Jovanović nije stigao da se namesti, pa je Điki ušao u zgradu Vlade. Na toj prostoriji (u Gepratovoj 14) su zamenili bravu da ne može niko da uđe. Nekoliko dana su čekali Đikija. Na kraju su ga dočekali i likvidirali sa dva metka. Aleksandar Simović je bio u prostoriji odakle je pucano na premijera i imao je zadatak da sobu polije flašom benzina i zapali je da bi uništio sve tragove. Znam za to jer sam prisustvovao svim njihovim dogovorima. Međutim, on to od straha nije uradio. Pobegao je i tako je sve sje*ao, a ostavio je i tragove - navodi Kalinić uz gomilu uvreda na račun brata Miloša Simovića, koga u čitavoj knjizi oslovljava sa Derpe Glavati Simović, prenosi Kurir. 

Štek-stan

Otvorenu netrpeljivost prema Jovanoviću Kalinić pokazuje svakom rečenicom kojom piše o njemu.

- Zaboravio je da sam ostao u stanu na Voždovcu, dok je on likvidirao premijera. U to vreme sam spavao, probudio me je Kumov telefonski poziv. Kad sam se javio, rekao mi je da dođem po njega u Blok 23 na Novom Beogradu. Kad sam stigao tamo, Zveki patriota je bio s Kumom, pa sam ih obojicu odvezao u štek-stan na Voždovcu - opisuje Kalinić, koji je važio za surovog ubicu "zemunskog klana".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading