UKLETO MESTO NA TARI: Pre rekvizitera život na Banjskoj steni izgubila Kineskinja i Miloš iz Mirijeva!

Autor:

Hronika

14.07.2022

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas se na području planine Tara dogodila teška nesreća u kojoj je poginuo V. M. iz Beograda, ali to nije prva osoba koja je stradala na ovom mestu.

UKLETO MESTO NA TARI: Pre rekvizitera život na Banjskoj steni izgubila Kineskinja i Miloš iz Mirijeva!

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

V. M. je bio scenski rekviziter u ekipi filma "Oluja", i on je u jutarnjim časovima pao sa litice pod okolnostima koje se još utvrđuju.

Prema prvim informacijama, pad je bio posledica nezgode, tokom koje se okliznuo i propao u ambis.

Međutim, ovaj popluarni vidikovac, Banjska stena, gde je rekviziter poginuo, mesto je na kome je studentkinja izvršila samoubistvo, ali i gde je nastradao još jedan Beograđanin.

Na Tari je pre nepune tri godine pronađena obešena mlada kći jedinica uglednog kineskog diplomate Džu Sjinjue (21), koja je u Srbiju došla sa turom kineskih turista koje su privukle lepote Tare.

Ona se roditeljima krajem leta poslednji put javila iz Bajine Bašte i prema razgovoru niko nije mogao ni da nasluti da joj se glavom motaju najcrnje misli jer njen glas nije odavao nikakav očaj, već suprotno.

Niko nije ni pomišljao na najgore jer se u prvi mah mislilo da se izgubila na planini pa je pokrenuta potraga za njom, prenosi Kurir.

Očajni roditelji ni na dan nisu prekinuli potragu dugu tri meseca a u koju su bili uključeni čak i satelitski snimci tog područja zbog kog su potegli najjače veze i zahvaljujući kojim su i pronašli njeno beživotno telo obešeno na drvetu koje se nalazilo tik iznad provalije.

Na gotovo istom mestu je godinu dana pre samoubistva kineskinje tragično nastradao i mladi Miloš Ristić (27), iz beogradskog naselja Mirijevo kada je na putu Perućac-Mitrovac pao sa litice u ambis dubok 200 metara.

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

On je sa dvojicom prijatelja sedeo na bankini na ivici puta koji vodi od jezera Perućac prema Mitrovcu na Tari, nakon čega su krenuli da se fotografišu na mestu zvanom Krtice, na samoj ivici ponora, jer se sa tog mesta pruža pogled na kanjoj Drine.

U narednom trenutku, on je nestao u provaliji dubokoj najmanje 200 metara.

Telo nesrećnog mladića izvukli su vatrogasci i spasioci iz Bajine Bašte i rendžeri Nacionalnog parka Tara posle višečasovnih napora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading