"BALANS MEDIKA" NIJE IMALA LICENCU MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Bez dozvole lečili ljude 28 godina!

Autor:

Hronika

13.07.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova klinika je registrovana kao "KIM extrade" DOO i, prema šifri delatnosti, bavi se trgovinom na veliko.

"BALANS MEDIKA" NIJE IMALA LICENCU MINISTARSTVA ZDRAVLJA: Bez dozvole lečili  ljude 28 godina!

Foto: Republika

Balans medika

"Balans medika centar", u kojem je posle tretmana kod Slaviše Đurđevića, doktora sumnjive biografije i navodnog stručnjaka za nameštanje prvog pršljena, Beograđanin Milan Đurić (58) ostao nepokretan i u bolnici uveden u veštačku komu, iz koje se nije probudio, već je preminuo, nije imala licencu Ministarstva zdravlja.

Da šok bude veći, ova klinika alternativne medicine je skoro 30 godina radila registrovana kao "KIM extrade" DOO u vlasništvu izvesne Jadranke Šunić Makić, sa šifrom delatnosti 4690, što znači da je zvanično registrovana kao nespecijalizovana trgovina na veliko. I da, trgovali su, onim najvrednijim, zdravljem i ljudskim životima, sakriveni iza bleštavih tabli s natpisom "firma od poverenja", koji su ponosno okačili na ulazna vrata.

Foto: Republika

"Firma od poverenja"

Dok Više javno tužilaštvo u Beogradu čeka obdukcioni nalaz Đurića, koji je preminuo 9. jula na Institutu za ortopediju na Banjici, posle tri i po meseca, koliko je proveo u komi otkada je nepokretan primljen iz "Balans medika centra", da bi sve odgovorne pozvalo na odgovornost, doktor-ubica se slobodno kreće, kao i njegove kolege, iako su zakatančili horor kliniku.

Ni zdravstvena inspekcija ne može da izvrši kontrolu jer im niko ne otključava vrata "Balans medika centra", koji se, ruku na srce, promovisao u medijima još od kraja prošlog milenijuma. Pored nazovivelikih stručnjaka koji su radili za imenovani centar i njegova vlasnica je nalazila put do medija u kojima je ispričala da je završila ekonomski fakultet jer je oduvek je bila fascinirana finansijskom inteligencijom, ali da su je od detinjstva znakovi pored puta upućivali na alternativnu medicinu.

Foto: ST/ N. Mutić

Balans medika

- Sećam se kako je moja baka odlazila na masažu želuca i nameštanje kičme kod lokalnih praktičara da bi sanirala zdravlje u zimskim periodima. Posmatrala sam to kao sedmogodišnja devojčica i oduševljavalo me je kako je moja baka zračila nekom blagošću u licu nakon tih tretmana, a celo leto bila zdrava i vesela uprkos teškim i napornim poslovima koje je obavljala. Kad sam stasala, rešila sam da napravim centar koji će pomoći zaposlenom čoveku da na jednom mestu pronađe sve što je potrebno da unapredi i sačuva psihofizičko zdravlje - rekla je jednom prilikom Jadranka Šunić Makić.

Doktor se vozika i ignoriše pozive

Doktor Slaviša Đurđević je i posle višednevnih pokušaja da s njim stupimo u kontakt i čujemo njegovu stranu strahovite priče to i juče nevešto odbio. Na telefon se retko javlja, ali kad se javio, tvrdio je da mu je loš signal.

- Da Slaviša je, ne čujem vas... Opet ne čujem! Ko ste vi i što zovete - pitao je iako smo se prethodno ljubazno predstavili čim se javio, kao i u porukama koje smo mu poslali. Dan ranije, na Đurđevićevom broju potpuno isti glas, kao i juče, tvrdio da nije Slaviša i da se javlja umesto njega jer on ne može i prekinuo vezu kad smo ga pitali s kim razgovaramo.

Foto: Printscreen/Youtube/Balans Medica Beograd

Slaviša Đurđević

- Doktore, zovemo vas u vezi sa smrću čoveka kojem ste nameštali pršljen. Osećate li se krivim, znate li šta se desilo - pitali smo juče, a on je odgovorio da ništa ne čuje i da je u prevozu.

- Da li čitate poruke koje dobijate - bilo je naše naredno pitanje, a njegov odgovor: "Da, pošaljite mi opet".

Ni na petu poruku nije odgovorio, kao ni na pozive do kraja dana.

Majka pala u postelju od tuge za sinom

Branka, majka pokojnika Milana Đurića, od trenutka kada je njen sin postao nepokretan i kada su ga lekari uveli u veštačku komu i sama je zanemoćala. Nesrećna žena je živela sa sinom, kojeg su mučili bolovi u leđima i vratu, i nadala se, kao i on, da će problem da mu reši dr Đurđević u "Balans medika centru", blizu njihovog stana, čim su ga videli u jednoj emisiji na televiziji.

Foto: Printscreen/Youtube/Glas javnosti

Slaviša Đurđević

- Milan je rešio da ode kod tog Đurđevića jer je čuo da daje garanciju da će da ozdravi i da će bolovi koji su ga mučili da nestanu - otkrile su komšije Đurića.

Reporterima Republike vrata doma zavijenog u crno Milanovom smrću otvorila je njegova rođena tetka, koja je rekla da ih je zadesila velika muka.

- Milanova majka, moja sestra, pala je u postelju. Velika muka nas je snašla, ali tek kada sve prođe, moći ćemo da pričamo i preduzmemo nešto povodom toga šta je Milanu urađeno - rekla je tetka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading