Tapušković se sprema da raskinka Stefanovića: Krije pozadinu ubistva na šinama

Autor:

Hronika

13.07.2022

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branislav Tapušković branilac Gorana Papića optuženog da je kao zamenik načelnika SBPOK uticao da se kriminalcu Marku Miljkoviću u aprilu 2020. mimo zakona vrati blindirani automobil koji mu je policija prethodno oduzela, tvrdi da ministar Nebojša Stefanović skriva istinu o svojoj ulozi u tom slučaju da bi prikrio pozadinu ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na šinama.

Tapušković se sprema da raskinka Stefanovića: Krije pozadinu ubistva na šinama

Foto: ST/V. LUKIĆ, E-Stock

Papić tvrdio da je postupio po naređenju Stefanovića

Upravo to je danas ugledni beogradski advokat pokušao da dokaže na suđenju svog klijenta koji je sadašnjeg ministra odbrane označio kao svog nadređenog 2020., koji je njemu u pozivu  preko aplikacije signal naložio da vođu kriminalnog klana Miljkovića konačno puste iz SBPOK posle petočasovnog zadržavanja. 

Razočaran što je i tokom suočenja oči u oči Stefanovića i Papića danas pred sudom, ministar više puta negirao navode optuženog, Tapušković je kazao posle ročišta da ne veruje da je Stefanović govorio istinu i da će u završnim rečima 15. avgusta reći sve što misli. 

Republika

Foto: e-stock/M. JOŠIDA

Vlastimir Milošević

 - Neverovatno je da Stefanović kao ministar policije 2020. nije znao ko je Marko Miljković. Rekao je da je možda čuo za njega i da ga nije ni interesovao, a znalo se odlično ko su Miljković i Belivuk. Pitao sam ga da li je znao da su oslobođeni za ubistvo na šinama. Niz vodu su sada pušteni zamenici , a odgovorni i dalje sede u foteljma. Stefanović je kazao da je spreman da ide na poligraf kao i svi ovi na vrhu koji se pravdaju na taj način. A ja se pitam dokle ćemo da utvrđujemo istinu preko poligrafa. Upropastismo pravosuđe. Uostalom čućete u završnim rečima sve što imam da kažem o suđenju Goranu Papiću i ulozi Stefanovića u tom slučaju - revoltirano kaže Tapušković. 

Papićev branilac nezadovoljan je što je sud odbio predlog odbane da se kao svedok sasluša pritvorenik Marko Miljković optužen za teška ubistva i druga zverstva sa klanom.  

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Marko Miljković

Stefanović: Vrh MUP ne znači ništa, to je proizvoljni pojam

Papić je u sudnici podigao glavu ka Stefanoviću kada je negirao njegove navode da ga je zvao, ali je pre toga bez mimike na licu slušao njegovo izlaganje u kojem je rekao da su duže od deset godina njih dvojica bili više od poznanika, ali manje od najboljih prijatelja.

Takođe, Papić se ironično osmehivao dok je Stefanović jadikovao pred sudom kako mu smeštaju trenutno optuženi iz policijskih struktura, kao i  da se ne pronalazi u optužbama protiv ondašnjeg vrha MUP.

- Ja nemam nikakve veze ni sa jednim ubistvom. Dve godine već nisam ministar policije i država je mogla sve da ispita. Vrh MUP ne znači nista. Nekom policajcu je vrh Mup komandir njegove stanice, tako da je to pojam koji se proizvoljno koristi shodno onome koliko ko može da dobaci - rekao je Stefanović. 

Republika

Foto: N. Mutić

Goran Papić

Ministra zabolele noge pa čučnuo usred suđenja 

Ministar Nebojša Stefanović kojeg su u sudu pratile dve dame, jedna saradnica i jedna žena bodigard, pred sudom je danas držao čas, odnosno predavanje o tome da se ministri ne bave operativnim radom nego strategijom. Kazao je da ministar policije ne upravlja policijom, ni ministar odbrane vojskom.

- Ministri se ne bave operativnim radom, nego strateškim pitanjima.  Mene su samo obaveštavali o rezultatima rada, hapšenjima i zaplenama kada je trebalo da izađem i javnosti to prezentujem na konferenciji. Kada je trebalo pohvaljivao sam policajce, e to sam radio kao ministar. Kojem pojedincu je zaplenjeno vozilo o tome nisam obaveštavan - izričit je bio Stefanović

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nebojša Stefanović

Advokat Tapuškovic ga je duže od sat preslišavao između ostalog kako je moguće to što tvrdi da kao ministar nije znao za najveće akcije njegove policije, kakva je bila akcija "Blinda" o kojoj su govorili policijski šefovi pred sudom, a koja je podrazumevala da vlasnicima blindiranih vozila bez razloga policija ne zadržava automobile, ali da ih kontroliše. U okviru te akcije je i oduzet automobil Miljkoviću

Stefanović je po isteku sata u toku kog mu je odbrana postavljala pitanja napravio bolnu grimasu i spustio se u polučučanj, očigledno umoran od stajanja.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading